Nu poate să îți aducă cineva de mâncare la spital? Nu ți se pare normal că după o naștere personal calificat sa va supravegheze măcar 2 zile?
Trebuie sa stai sub supraveghere atat tu cat si bebelusul pentru a putea fi siguri ca nu apar complicatii. In trecut au fost multe cazuri in care la prima vedere atat mama cat si bebelusul au fost sanatosi insa dupa cateva ore de la externare au avut complicatii, mai mici sau mai mari. Aceste reguli nu sunt facute fara cap si trebuie tratate ca atare, ele fiind create in mod practic dupa ce anumite situatii au fost intalnite in mod repetat. Asa sunt explicate multe reguli care la prima vedere nu sunt chiar logice, precum anumite reguli de circulatie. Iti recomand cu cea mai mare caldura sa stai sub supraveghere profesionala minim 48 de ore. Daca nu iti place mancarea de acolo poate poti sa rogi pe cineva sa iti aduca altceva, totusi intreaba doctorul daca se poate pentru a fi siguri ca nu sunt probleme!
În primul rând, felicitări, să îți trăiască, să îți aducă numai bucurii!
E necesar să stea cel puțin 2 zile în spital pentru a îi face niste analize, eventual și vaccinuri dacă îți dai acordul, sunt 2 vaccinuri obligatorii care se fac în primele 7 zile de la naștere și e mai bine să le facă în spital ca sa nu mai stai tu pe drumuri cu copilul după tine. De acord, mâncarea de la spital nu e cea mai bună, dar eu zic ca vei supraviețui 2 zile, dacă ai rude sau prieteni să îți aducă cate ceva de mâncare de acasă ar fi bine, sau poți chiar să comanzi și cu glovo să îți vină la maternitate comanda.
Eu când am născut, deși am născut natural m-a ținut 7 zile în spital, bebe a făcut icter și a trebuit să îl țină la o lampă cu ultraviolete până i-a trecut, asculta de doctori și stai acolo ca 2 zile nu este chiar asa de mult, imediat trec, ia sa vezi, și poți merge acasă și tu și bebe liniștiți.
Felicitari pentru nastere si pentru fetita!
Daca nu este cine sa-ti aduca mancare de acasa, atunci mananci ceea ce ti se da acolo, fara nazuri pentru ca trebuie sa te hranesti copilasul si tu trebuei s ate refaci ca sa poti merge acasa.
Dupa nastere se sta in spital intre 2 si 7 zile, pentru ca primele 48 de ore sunt critice pentru bebelus, putanad sa faca o criza respiratorie, de inima sau de orice altceva si chiar sa moara, asdara este vital sa fie tinute in spital atat mama cat si copilasul, minim 48 d eore (adica 2 zile).
Daca el ti-a explicat, de ce trebuie sa o mai facem si noi?
Asa se face, sa nu cumva sa apara ceva complicatii dupa nastere.
Nasterea nu este un proces tocmai simplu, ar putea aparea complicatii la scurt timp dupa aceasta. Mi se pare perfect normal sa stati amandoua sub observatie, cel putin astea 48 de ore.
Felicitari, si ai rabdare. Eventual, roaga sotul sa-ti strecoare niste mancare de acasa, daca este posibil. Macar un sandvis.
Pentru că aşa se face în România. În alte țări din Europa poți pleca dupa 4h de la naştere. Nu există niciun motiv pentru care să te țină atât.