| dyannee a întrebat:

Am nevoie de ajutor.De doua zile sufar de amigdalita acuta, am avut febra 39 cu 8 cea mai mare, frisoane si dureri musculare.Acum nu mai am aceste simptome, insa am dureri la deglutitie si inca o problema. Mi-au disparut punctele albe de puroi de pe amigdale, dar acum, in schimb, am niste bubite mici si rosii cu un punct galben in interior pe cerul gurii.Am si la periferia limbii o buba mai mare, iar acum se tot inmultesc si pe gingii, in interiorul falcii si imi este foarte greu sa mananc.Nu stiu ce poate fi. Daca cineva a avut un caz asemanator sau este doctor si stie ce poate fi si ce se poate face, rog sa ma ajute.Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt niste afte date de infectia foarte grava amigdaliana. Infectia se cronicizeaza daca nu iei tratamentul corect si complet si asta duce la o scadere dramatica a imunitatii.
Daca iei tratament corect (penicilina injectabil plus antiinflamator sau eritromicina/claritromicina oral plus antiinflamator), continua tratamentul, ia de la farmacie glicerina boraxata si aplica pe aftele descrise. Daca tratamentul pe care il iei nu e cel spus de mine, du-te urgent la ORL-ist.

3 răspunsuri:
| BGDs a răspuns:

Ai luat antibiotic? Daca nu, trebuie sa iei cat mai repede pentru ca infectia disemineaza din aproape in aproape (in cerul gurii, pe limba, gingii etc) dar si la distanta in alte organe, asa ca grabeste-te cu antibioticul si du-te la doctor daca nu ai fost deja

| KaterinaPetrova a răspuns:

Du-te la doctor:o

frate de ce oamenii nu vor sa se duca la un medic sa le spuna mai bine ce boala au decat sa stea pe TPU sa citeasca raspunsurile unor niste copii care habar nau ce zic.rolling eyes

sa stii ca doctorii nu papa oamenihappy

| dyannee explică:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
@BGD : Da, am inceput tratamentul cu antibiotice. Sper sa ma fac bine curand.
@LocaPeople:Nu am mers la medic, deoarece nu avea rost.Eu stiam ca sufar de amigdalita si stiam ce antibiotice imi trebuie.Problema noua a fost aparitia acestor ''afte''. Apoi, singurul copil care a raspuns la aceasta intrebare ai fost tu.Scuze daca te jignesc.Iar in final, sigur sunt mai mare decat crezi tu ca sunt. happy
@Brigaela :Multumesc din suflet!