anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutor urgent! Am pisat usturoi si am pus pe o discheta iar apoi pe alunita. Ca sa stea am "prins" cu o banda de aceea - scoci. Am lasat asa toata noaptea. Cand m-am trezit arata binisor, acum s-a umflat putin si e rosu, s-a extins si toti ma intrebau ce am, eu incercam sa acopar cu parul. Deci arata foarte urat, sunt speriata si nu-mi spuneti sa merg la dermatolog, ca nu ma duc ai mei.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Nu ai nevoie de dermatolog pentru o arsura de gradul I, pentru ca asta ai provocat la nivelul pielii.Ai nevoie doar de mai multa gandire critica astfel incat sa nu te iei dupa toate prostiile si "remediile-minune" de pe internet.

Usturoiul nu se tine pe piele mai mult de 20-25 de minute daca este vorba de membre sau trunchi, sau mai mult de 10-15 minute daca este vorba de ten sau zona pieptului si a gatului.In orice caz, se incepe cu cantitati mici, eventual diluate cu apa.
Dar pentru ca ti-ai produs arsuri, ar fi indicat sa nu il mai folosesti pentru ca nu tot ceea ce scrie pe internet functioneaza si in realitate.

Pentru a trata arsura, spala bine doar cu apa si cere-le parintilor tai sa faca rost de la farmacie de o solutie pe baza de permanganat de potasiu, daca au posibilitatea. Daca nu, sa ceara in farmacie o crema pentru arsuri, poate fi si Baneocin, de exemplu.

In rest, nu atinge prea mult zona, mai ales cu mainile murdare, nu acoperi cu parul, deoarece se poate infecta si nu spala cu sapun ori gel care sa contina parfum si nu aplica produse cosmetice ori creme sau uleiuri aleatorii pe care le ai prin casa.

Multa sanatate!

| floriflorentina0123 a răspuns (pentru Floridori):

Multumesc muult! sper ca nu va ramane semn. de ceea ce ma tem este faptul ca am lipit cu o banda, un fel de scoci. m-a durut foarte tare la indepartare. mama ma sperie si mi spune ca mi am luat puful de pe gat si acum o sa creasca ca la maimute. mi este groaza in ce m-am bagat?

| Floridori a răspuns (pentru floriflorentina0123):

Daca atunci cand ai indepartat acea banda adeziva nu ai smuls pielea, nu va ramane semn.
Iar chestia cu firisoarele alea de par subtiri este o tampenie.Scuze! Ala o sa creasca asa cum a fost, daca a fost.Dar mai bine mama ta ar fi preocupata sa iti ea o crema si sa te sfatuiasca, sa vorbeasca cu tine astfel incat sa nu mai faci astfel de lucruri.Dar in fine...

Nu va ramane semn daca ingrijesti cu atentie cum ti-am explicat.

| floriflorentina0123 a răspuns (pentru Floridori):

Crema de bebelusi care contine oxid de zinc ar fi buna?

| Floridori a răspuns (pentru floriflorentina0123):

Nu este ideala.Ea este perfecta pentru arsurile cauzate fara contact direct sau cu contact direct dar prin frecare.
In lipsa de altceva, este ok si aceea, dar cel mai bine ar fi sa luati o crema pentru arsuri din farmacie, daca aveti posibilitatea.

5 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Cea mai buna chestie pentru arsuri de care am auzit e Oximed
citeste prospectul la ORICE medicament