anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutorul vostru. in ultimele 3 zile am usturimi, mancarimi, arsuri in zona intima, ovarele mi se par marite de asemenea la atingere am dureri, iar ciclul mentrual mi-a intarziat aproximativ 2 luni. Stiu ca este normal sa ma duc la un ecograf, dar mi-este teama.Trebuie sa mentionez faptul ca am 16 ani, iar acum 2 luni am avut primul contact sexual si sunt nevoita sa ascund asta de parintii mei. ajutati-ma va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai ce face decat sa discuti urgent cu parintii tai si sa ajungi la ginecolog in maxim 2-3 zile. Daca ar fi numai sarcina, ar fi oarecum OK. Chiar daca esti mica, pana la urma un copil e o minune, nu o nenorocire. Dar mai degraba este sarcina plus infectie transmisa sexual, adica ai si o boala si inca serioasa. Nu te mai juca, poti fi in pericol si tu si bebelusul. Daca esti destul de matura sa faci sex, atunci cu certitudine esti suficient de matura sa discuti asta cu parintii tai.

| scarly86 a răspuns:

Ciclul neregulat sugereaza o dereglare hormonala, o sarcina sau o raceala foarte puternica la nivelul ovarelor.usturimile, mancarimile si arsurile sugereaza o infectie sau o boala venerica luata de la partener. durerile plus intarzierea pot sugera chiar o sarcina ectopica, adica sarcina nu se dezvolta in uter, ci in alt loc(de ex trompele uterine). sarcina ectopica reprezinta urgenta medicala.pentru a nu afla parintii tai, fie iti iei o trimitere de la medicul de familie pentru ginecologie si consultatia este gratis, fie mergi direct dar trebuie sa platesti si consultatia, ecograful, si poate si lama. orice ai alege, trebuie sa te vada urgent un medic.

| marymaryanne a răspuns:

Mergi urgent la medic!

| MiReLa_3183 a răspuns:

Poate ai luat o boala ...nu e neaparat sa ramai insarcinata... dar cel imi bine ar fi sa mergi la un medic ginecolog. stiu ca ti s-a acrit de raspunsul asta dar e cel mai sigur ( parerea mea)