Zineryt contine ca ingredient activ eritromicina ( un antibiotic cu efect asupra bacteriei ce provoaca acnee - P.Acnes ) sub forma unui complex de zinc, acest complex este dizolvat in alcool. ( este o sticluta cu alcool si una cu pudra ) Alcoolul este un iritant major iar pielea va reactiona la el, se va deshidrata si vor aparea zone care se decojesc/descuameaza. In cazuri mai putin fericite poti sa te trezesti cu arsuri. Glandele sebacee ( care produc sebum) inteleg din aceasta uscare excesiva ca este nevoie sa produca mai mult sebum si astfel se creeaza un cerc vicios pentru ca sebumul intretine bacteria P.acnes. ( Sebumul are un pH ridicat iar bacteriile sunt tinute sub control de un pH mai scazut ) Alcoolul distruge celulele pielii, bariera protectoare si matricea intercelulara, el impiedica vindecarea pielii si le permite bacteriilor sa se inmulteasca. Tenul tau o sa se descuameze si peste cosuri o sa se formeze o pojghita care nu le va mai permite cosurilor sa se vindece intr-un timp rapid dar va favoriza aparitia petelor post acnee.
Produsele destinate curatarii tenului trebuie sa aiba un pH intre 5 si 6, un pH mai mare ( cum este cel al sapunurilor obisnuite : pH 9-10 ) poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii si asta presupune deshidratare, descuamare, iritarea, inrosirea pielii sau in unele cazuri, aparitia cosurilor pentru ca bacteriile nu mai sunt oprite de aciditatea naturala a pielii si o sa simta nevoia sa produca sebum, iar sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor si favorizeaza aparitia punctelor negre. Pielea are un pH de 5, 5 ( aceasta fiind o valoare universala, pH-ul pielii difera de la un tip de ten la altul ). Ingredientele care mentin un produs in stare solida au proprietatea de a bloca porii. Chiar daca sapunul are un pH optim el lasa o pelicula pe piele care este mai greu de limpezit si pot rezulta puncte albe, puncte negre si cosuri.
Foloseste un gel de curatare pentru a indeparta celulele moarte, praful, transpiratia si restul de impuritati de pe ten care favorizeaza formarea cosurilor, punctelor negre si albe prin blocarea porilor. Iti recomand Balea med ultra sensitive waschgel, costa 9 lei si il gasesti in magazinele DM.
Este formulat corect si contine surfactanti blanzi - nu-ti simti tenul uscat sau ca te strange dupa curatare. Gelul se foloseste de doura ori pe zi - dimineata si seara.
Daca folosesti produse prea dure si care contin iritanti glandele sebacee prin uscarea excesiva o sa inteleaga ca trebuie sa mareasca productia de sebum.
https://www.dm.de/balea-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html
Pentru puncte negre si albe poti sa folosesti acid salicylic. Acidul salicylic exfoliaza celulele moarte de pe suprafata pielii si din interiorul porilor pentru ameliorarea porilor blocati si dilatati, amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime, indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten, imbunatateste aspectul pielii, stimuleaza productia de collagen si amelioreaza ridurile fine, amelioreaza petele pot acne dupa cel putin 6 luni de folosire, are efect anti-inflamator si antibacterian usor, iar ingredientele aplicate pe un ten exfoliate zilnic patrund mult mai usor in piele.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055229
In prima saptamana il aplici o data, in a 2-a saptamana de doua ori si tot asa pana ajungi la aplicarea lui de 5-7 ori pe saptamana in functie de tenul tau, unele tenuri suporta maxim 5 aplicari pe saptamana. Acidul salicylic/BHA-ul se aplica doar seara pe tenul perfect curat si uscat, daca ti-ai spalat tenul trebuie sa astepti 10 minute pentru a ti se regla pH-ul. Exfoliantii chimici isi pierd proprietatea in prezenta apei pentru ca au un pH scazut, iar apa ( care are un pH ridicat ) ii neutralizeaza pH-ul. Dupa aplicarea BHA-ului astepti 10 minute pana sa aplici alt produs. Cremele au un pH apropiat tenului si pot sa ii distruga pH-ul acidului salicylic. Introducerea treptata e foarte importanta atunci cand folosim ingrediente active, oricat de benefice ar fi aceste ingrediente ele ii pot face rau tenului daca se face "abuz" de ele la inceput, iti poti irita tenul foarte rau si sa inceapa sa se descuameze/decojeasca. Aplica acidul doar seara, inainte sa te culci. Daca punctele tale negre sunt destul de mari poti sa mergi la cosmeticiana ca sa ti le extraga.
Cosurile de pe frunte pot sa fie cauzate si de sampon, daca acesta iti atinge pielea cand iti speli parul fii mult mai atent. Poti sa folosesti Bioderma Sebium Global pentru tratarea cosurilor. Varsta poate sa fie o cauza sau nu, sunt persoane care au acne si la 30 de ani. Nu trebuie sa astepti sa treaca de la sine, iar in cazul punctelor negre nu o sa treaca niciodata de la sine.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029570
Lactatele ( lapte, iaurt, branza etc ), sucurile accidulate si cu adaos de zahar, cafeaua, ciocolata, prajelile, snacks-urile, carnea de porc, conservele - favorizeaza aparitia acneei si inrautatirea acesteia. Fa un test si vezi cum se comporta tenul tau pe parcursul unei luni fara sa mananci aceste alimente, eu n-am mai avut probleme cu acneea de cand am renuntat aproape definitiv la lactate ( mai mananc cascaval, dar lapte sau iaurt nu ).
Nu se aplica lamaie, alcool, camphor, scortisoara, menthol, pasta de dinti, ulei de arbore de ceai, uleiuri esentiale, rosii, capsuni, kiwi, otet, sucuri de citrice si alte ingredient care te ustura si iti irita tenul. Nu se foloseste apa fierbinte sau rece pe ten, ea trebuie sa fie potrivita. Nu ai voie sa-ti storci cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria in exterior ( mai multe cosuri ), dar si in interior ( complicatii ). Nu iti atinge tenul cu mainile murdare si dezinfecteaza zilnic ecranul telefonului si castile. Schimba fata de perna cat mai des.
A si da, mi-au apărut și pe spate bubițe "umplute", incluzând și umerii și pieptul.
Pe piept au apărut vara aceasta.
Incearca cutaden, sau zynerit. La fața poti sa iei tot de la farmacie un stick pentru cosuri, acnee sa dai pe ele.