| qelias a întrebat:

Am niște atacuri de panică. La ce doctor/doctori mă va trimite doctorița de familie? Voi ce recomandați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bronson1 a răspuns:

Te trimite la un consult la psihiatrie, si o sa-ti dea niste calmante. Eu zic sa nu le iei decat daca esti 100% sigur ca problema e mentala.

Si eu aveam niste atacuri de panica noaptea, si m-au trimis la psihiatrie. Mi-au prescris niste chestii destul de nasoale, pe care nu le-am luat. M-am dus inapoi la medic sa-l conving ca sigur s-a intamplat ceva fizic, si nu e o problema psihica.

Pana la urma era de la acid (reflux gastroesofagian) care ma ardea pe gat si simteam ca nu am aer, ca imi erau iritate caile respiratorii. Am facut tratament cu medicamente antiacide si am scapat temporar de problema. Mai tarziu am scapat complet cu exercitii si diete.

Ideea e ca poate fi de la orice.

Apnee de somn - cand nu ai niciodata un somn odihnitor, cauzele pot fi multiple, inclusiv o deviere de sept.
Alergie severa la praf, care te tine intr-o inflamatie permanenta a cailor respiratorii.
Iritatii la diferite lucruri pe care le ai prin casa.
Mucegai
etc.

Trebuie sa te duci sa-ti faci analize (sange, urina, scaun).
Dupa ce ai eliminat toate cauzele de natura medicala, poti sa te indrepti spre psihiatrie. E ok, iti dau niste calmante care te vor ajuta pe termen lung, dar eu zic s-o lasi asta la urma.

Medicii generalisti (daca nu te duci cu plicu), te vor trimite in general la psihiatrie din prima ca sa scape de tine. Nu am patit-o doar eu, ci am si printre cunoscuti. Se zice ca trebuie ori sa cunosti pe cineva la spital, ori sa fugi cu plicu'. Ca asa-i la noi in tara...

5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

La psihiatrie te trimite, si medicul iti va da tratament pentru anxietate, ca asta ai de ai atacuri de panica, si se rezolva.

| Nirvanaaa a răspuns:

De atacuri de panica se ocupa psihiatria.

| Sophieka a răspuns:

Https://www.tpu.ro/......a-i-a-dat/

Tocmai am oferit un raspuns aici, iti recomand sa aplici si vei vedea ca te vor ajuta.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Psihiatru clar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu la fel. la psihiatrie. iau seroxat de 3 luni pentru asa ceva