-10 solutii anticearcane-
-1. Apa de albastrele impotriva "cearcanelor colorate". Apa de albastrele este destul de eficienta impotriva cearcanelor. Aceasta contine doua substante: pectina si poline dotate cu proprietati antiinflamatorii, astringente si decongestionante. Unde o poti gasi: in general la farmacie. Dar o poti prepara chiar tu acasa: pune un pumn de albastrele in 25cl de apa care fierbe, o lasi 10 minute sa fiarba, apoi o lasi sa se raceasca. O aplici cu comprese, dimineata timp de cateva minute.
2. Saculete de ceai impotriva ochilor obositi. Aplica in mod regulat saculete de ceai pe pleoape, acestea estompeaza cearcanele inchise la culoare si semnele de oboseala. Antioxidantii prezenti in frunzele de ceai (polifenoli, galat de epigalocatechina) favorizeaza circulatia sangelui si in cele mai mici vase sangvine. Aplica saculeti de ceai pastrati in frigider pe ochii inchisi - dimineata sau seara. Efectul este temporar, trebuie sa repetati procedura.
3. Castravetele improspateaza privirea. Castravetele contine antioxidanti precum fenolii si peroxidaza care favorizeaza circulatia sangvina. Acesta contine si vitamina K care accelereaza productia de proteine si stimuleaza circulatia - de unde efectul anticearcan, dar care este temporar. Pune un castravete la frigider timp de 5-10 minute. Taie-l rondele si aplica-l sub ochi timp de 10 minute dimineata sau seara.
Plasturi, geluri, creme anticearcan... nu sunt eficiente? Plasturii anticearcan si cremele sunt adesea facute pe baza de plante (musetel, albastrele, cofeina) stimulatoare sau decongestionante. Producatorii sustin ca acestea atenueaza cearcanele. Din pacate unele sunt total ineficiente.
4. Cuburile de gheata sterg temporar cearcanele. Prospetimea cuburilor de gheata permite stimularea circulatiei sangvine din jurul ochilor. Rezultat - tesuturile sunt decongestionate - totusi nu pentru mult timp! Aceasta metoda poate fi eficienta inaintea unei cine romantice sau a unui eveniment. Efectul dureaza in jur de 40 de minute.
5. Peeling - solutia pentru cearcanele "colorate". Peelingul este ideal pentru cearcanele de culoare inchisa. Cea mai utilizata este tehnica Amelan, rezultatele fiind foarte bune. Cearcanele dispar in proportie de 95%. Crema pe baza de acid piruvic trebuie aplicata de catre un medic. Aceasta se clateste cu apa dupa cateva ore de la aplicare (4-12).
6. Carboxiterapia este eficienta in cazul cearcanelor inchise la culoare. Aceasta tehnica stimuleaza circulatia de la nivelul tesuturilor prin oxigenarea locala, ceea ce atenueaza colorarea. Rezultat: o privire stralucitoare care se mentine timp de cateva luni. Aceasta tehnica se va efectua doar de catre un medic prin injectarea gazului carbonic sau CO2 medical sub forma lichida, in cearcane.
7. Injectii impotriva cearcanelor adanci. Aceste injectii sunt eficiente in cazul cearcanelor adanci, datorate lipsei de grasime dintre piele si os si a unei pieli foarte fine. Aceasta tehnica are rezultate foarte bune care dureaza pana la 30 de zile. Injectia cu acid hialuronic sau cu grasimea pacientului se efectueaza in spatele muschiului, intre piele si os. Avantaje: nu lasa nici urme, nici echimoze, poate fi repetata daca nu a reusit.
8. Lipostructura: solutia definitiva impotriva cearcanelor. Tehnica consta in umplerea adanciturilor de sub ochi - insoteste de obicei o interventia chirurgicala de ridicare a pleoapelor. Rezultatul - intinerirea vizibila a ochilor.
9. Laserul-de evitat? Are un efect de lifting natural, fara chirurgie. Dar aceasta metoda nu este recomandata: laserul are tendinta de a accelera colorarea sub actiunea caldurii, deci risca sa va accentueze si mai tare cearcanele!
10. Machiajul. Solutie clasica dar efemera, machiajul te poate ajuta sa ascunzi cearcanele. Mod de aplicare corecta a anticearcanului: se aplica intotdeauna de la capatul ochiului spre nas, se aplica usor tamponand pana ce produsul intra in piele. Ca sa reziste mai mult aplica la final un strat fin de pudra.
Bună.
Și sursa care este?
Aplică comprese reci, dimineața.
Pa, pa.
Poti fi sigura.Iti zic din proprie experienta ca orice boala produce cearcane si uneori paloare. Sper ca te-am ajutat.