| Sara2 a întrebat:

Am o alunita care și-a schimbat forma și culoarea. Poate fi cancerigena? Sau am vreo șansa sa nu fie? Nu am nici un caz de cancer în neam

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fugi la dermatolog pentru invetsigatii medicale.
Cancerul de piele se face de la soare, nu se mosteneste de la parinti.

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă părerea unui dermatolog.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Sunt mai multe feluri de cancere la piele. Carcinomul bazocelular se face în locuri expuse la soare.
Melanomul, în schimb, se poate face şi pe talpă. Melanomul este cancerul de alunițe şi este unul dintre cele mai agresive cancere. Poți merge să îți faci un control pentru orice eventualitate.

| Giulia911 a răspuns:

Fugi la doctor!

| NurseNico a răspuns:

Ar fi bine sa te consulti cu un dermatolog, potentialul cancerigen al alunitei nu este neaparat mostenit. Principala cauza a cancerului de piele sunt radiatiile solare, deci daca alunita se afla intr-o zona expusa (fata, piept, etc.) exista un risc sa evolueze nefavorabil. Sper totusi sa nu fie cazul de asa ceva. Multa sanatate!

| Adelinvatafu9988 a răspuns:

Vezi să nu fie căpușă