| pink07 a întrebat:

Am o alunita pe fata. Nu este foarte mare, dar este evidenta. Imi indepartez firele de par nedorite din ea cu o penseta si as dori sa stiu daca este bine. Nu poate sa afecteze acest lucru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este complet interzis sa smulgi cu penseta firele de par din alunita. Este un mod de a o traumatiza repetat, ceea ce poate duce la malignizare. Firele de par se taie cu o foarfecuta, cat mai aproape de suprafata aluniteti, fara a o atinge pe aceasta.

5 răspunsuri:
| BrD a răspuns:

Te poti duce la un dermatolog. Te costa cam 10 lei sa ti'o scoata happy

| ytalyanu a răspuns:

Stai linistita nu se va antampla absolut nimic

| Rheea_8862 a răspuns:

Eu nu cred ca este bine, deoarece alunita secreta acele fire pentru a se proteja, nu sunt asa in plus firele de par. daca le smulgi e ca si cum tiai smulge micile fire de par de pe sani. Dar mergi la doctor si iti va zice ce sa faci daca nu-ti palce. Succes!happy

| yzabela123 a răspuns:

Sotul meu avea una asemanatoare tot pe fata si eu i.am tras cu penseta firele din ea.in prima zi ia curs putin puroi, dar dupa nu mai avea nimic, deci poti sa le tragi linistita

| Cristina_Cristina_1985 a răspuns:

Buna...si eu am o astfel de alunita pe care creste par, din pacate organismele noastre nu sunt similare ca sa spun asa, cred ca am sa consult un dermatolog.