| Innaripatu a întrebat:

Am o besica la buza care de fiecare data cand o sparg, iese un lichid alb si ea se micsoreaza, dar se umfla inapoi. Cauza ei este ca mi-am muscat buza de prea multe ori.Chiar nu stiu ce sa-i mai fac, sincer as taia-o cu cutitul. Ma deranjeaza ca se vede urat cand vorbesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Intai trebuie sa fie suficient de coapta, sa se poata sparge acel cos.
Doar daca s-a spart la apasare, atunci se poate stoarce.
Nu stiu care cabinet se ocupa, dar am pus odata ceva crema cu antibiotic la recomandarea unui medic, dar cosul s-a retras o luna, dupa care a crescut si mai mare (pana ce s-a spart si am scapat de ea, prin stoarcere).

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Lichidul albicios este puroi.
Cand o spargi besica, trebuie s-o storci pana la capat, pana ce nu mai vine din ea nici sange si nu se mai simte nicu nod la radacina ei. Daca se mai umfla pe a doua zi sau simti nodul acolo, atunci mai storci inca odata, complet.
Dupa stoarcere dezinfectezi cu spirt sanitar, iar dupa uscare aplici tinctura de iod.

Daca ai eliminat si radacina si este dezinfectat bine, atunci dupa doua saptamani scapi si de urma, definitiv.

| Innaripatu explică (pentru Bula):

Cum e posibil sa fie infectata cu puroi? Eu doar am muscat-o intr-un loc pana s-a umflat.O sa incerc sa o storc complet de data asta.

De fapt lichidul este incolor, si este mai vascos.Am citit ca este lichidul care protejeaza rana.

| Bula a răspuns (pentru Innaripatu):

Am avut si eu asemenea "cosuri" pe diferite parti ale fetei, apar la intervale de cativa ani.
Odata a aparut chiar pe marginea buzelor.
Totdeauna procedez asa, nu ramane urma.

Nu am reusit sa o storc cum ai spus tu, dar vreau sa ma duc la un cabinet pentru asa ceva, ai idee unde trebuie sa merg? O.R.L, dermatologie...

Doar daca o intep sau o musc se sparge si iese un lichid incolor, nu cred ca este vorba de o infectie.Doctorita de familie mi-a spus ca n-ar trebui antibiotic. Poate e vorba de un cheag. Oricum, mersi ca totusi incerci sa ma ajuti.

| Bula a răspuns (pentru Innaripatu):

Intai trebuie sa fie suficient de coapta, sa se poata sparge acel cos.
Doar daca s-a spart la apasare, atunci se poate stoarce.
Nu stiu care cabinet se ocupa, dar am pus odata ceva crema cu antibiotic la recomandarea unui medic, dar cosul s-a retras o luna, dupa care a crescut si mai mare (pana ce s-a spart si am scapat de ea, prin stoarcere).

| IonelCh a răspuns:

Daca ai cumva o planta de Aloe vera, rupe cate putin dintr-o frunza si unge-te cu gelul din planta pe buza si sigur te va ajuta.