Te referi la vena in care e branula? Daca da, branula trebuie scoasa afara. Daca te referi la fostul loc de insertie al branulei, da, poti folosi un unguent cu heparina(HEPATROMBIN) dar ai grija sa nu masezi decat foarte usor locul. Nu e voie sa apesi. Pune in continuare si compresele care ti le-am spus, alternandu-le cu unguentul.
E normal sa se irite dupa 3 zile de branula, dar nu e nimic grav. E reactia normala a organismului. In maxim 10 zile n-o sa se mai vada nici o urma.
Nu e voie sa ti se irite vena. Treaba asta se cheama FLEBITA si e ceva serios. In momentul in care apare, branula trebuie scoasa. E semn de infectie a venei(nu s-a lucrat steril), sau se irita vena de la medicamente sau, pur si simplu organismul tau respinge branula. ( in definitiv, e un corp strain, nu?). Pune acolo unde ai facut deja flebita, comprese cu Rivanol pe care picuri si un pic de alcool sanitar. Combinatia asta reduce mult inflamatia. Se face de mai multe ori pe zi, tinand compresa 1/2 de ora.
Si eu am avut foarte multe branule in maini este ceva normal ti s-a iritat vena din cauza a tator medicamente injectate in cel mai rau caz se poate si infunda si cand trebuie sa faci injectia trebuie pusa una noua mie imi puneaua si una pe zi nu au un termen limita cat sa le ti dar cum descri tu situatia acea branula trebuie schimbata si pusa in alta vena ca locul respectiv sa se refaca