E frig in camera in care sta? Daca temperatura e sub 20 grade (la broscutele de florida, cu tample rosii) intra intr-un soi de hibernare. Tine acvariul langa o sursa de caldura o perioada si vezi daca se schimba ceva in comportamentul ei. Vezi sa nu aiba vreo boala: daca are o pelicula alba pe ochi, o culoare diferita(alburiu) pe la nari sau daca platosa pe burta e moale, ar trebui sa o duci la medic. De asemenea, broscutele au nevoie de multe vitamine si minerale, pe langa mancare, de calciu; banuiesc ca asta ti-a dat veterinarul.
Trebuie neaparat sa ai in acvariu termostat. broastelor testoase le place sa aiba la apa 26 grade. daca esub aceasta temp. apa, nu mananca nici daca stai in cap! incearca sa ii dai piept de pui crud in bucatele mici, peste crud carne de vita. sunt broaste care sunt carnivore convinse si nu maninca granulele de la petshop. succes!
Vezi sa nu aibe conjunctivita...sau probleme cu ochii.Cand te mai duci la veterinar spune-i sa ii controleze ochii.Broastele testoase au probleme la ochi.
Eu am doua broscute testoase. Baietel si fetita. Baietelu papa bine si a crescut deja maricel. Fetita e mai timida si a ramas si mai mica. M-am gindit ca o bate bagabontu sa pape el tot. Si le pun unuia intr-un loc si dupa ce vine sa manince (baietelu evident), pun in celalat capat si pentru fetita. Si asa stiu ca maninca fiecare, pentru ca stau separati si nu au cum sa se bata pe haleala.
Si eu am avut doua broscute testoase.de florida. una dintre ele nu manca... j cealalta nu se mai satura...eu am ajuns la concluzia ca este mai sensibila j ii mai mult timp sa se acomodeze... dar stai linistit...ca nu e nicio problema...nici mie nu mia mancat decat dupa 3 luni...broastele testoase pot sta f mult timp fara sa manance...sa-ti traiasca si sa te poti bucura de ele... o zi buna sa ai
@psiholoaga: nu e frig, sunt peste 20 de grade in camera! Cand am adus cealalta broasca, aia manca tot ce prindea, a mea lasa mancarea neatinsa!
Si eu am pățit. Tata a prins o broasca țestoasă la pescuit si a adus-o acasă. M-am chinuit cu ea 2 săptămâni si nimic. I-am cumparat mancare speciala.Si pana la urma i-am dat pește si viu si mort.I-a mâncat pe toți (4 ). Da, ca si tine pana atunci nu am văzut -o niciodată sa deschidă gura dar atunci mi s-a făcut frica ca ma înghite si pe mine.