| YumiSukinanda a întrebat:

Am o buba in gura si n-o mai suport! ce sa fac sa n-o mai am? dar fara medicamente si din astea... ceva natural sau ceva din obiceiurile vechi. Sau am mai auzit ca e bun sa incalzesti la aragaz o lingura de lemn si o pui acolo pe piele pe dinafara unde ai buba, dar daca da cum o incalzesc, ca lemnul ia foc la aragaz, cum o incalzesc? sau daca stiti alte metode va rog spune-ti!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Anonymus314 a răspuns:

Cred ca ai o afta, incearca cu apa+sare(saramura), tine ceva timp saramura-n gura apoi scuipa.

| ladyMillion a răspuns:

happyhey...ce ai tu s-ar putea sa fie aftahappyo bubitza mica alba si umflata iar in jur rosuhappyeste foarte dureroasa dar nu exista leac ca sa o faca sa treaca,doar ca sa aline durerea,ea va trece cu timpul,dureaza in jur de doua saptamani,insa durerea este mai intensa doar prima saptamanahappyuite niste pasi pe care-i poti urma pentru alinarea durerii:in primul rand trebuie sa te speli pe dinti dupa fiecare masa,pentru ca asa indepartezi mancarea care poate deranja si bubita, cand te speli pe dinti foloseste si putina sare presarata pe periutza care iti va amorti durerea; in timpul zilei incearca sa ai la indemana ori guma mentolata ori o bomboana mentolata pentru iti va amorti bubitza si vei putea vorbi si manca mai usor; o linguritza de miere e foarte buna, poti sa tii mierea cam 5 minute la bubitza dupa care te vei simti mai bine, sper ca te-am ajutat

| doctoressa a răspuns:

Gasesti aici remedii naturiste pentru tratarea aftelor http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-afte
Totusi, eu iti recomand sa iei de la farmacie glicerina boraxata cu nistatin/stamicin; e o solutie sigura si eficienta.

| BGDs a răspuns:

Doamne ce leacuri babesti aveti si voi... cumpara-ti de la farmacie glicerina boraxata, pune putin pe o bucata de vata si tine-o acolo in gura unde ai afta. Repeta asta de cateva ori si o sa scapi. P.S.: are gust dulce glicerina boraxata. P.S.2: renunta la leacurile astea babesti ca nu sunt de niciun folos; in plus sunt si penibile

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu este bubă, este o aftă și o tratezi cu glicerină boraxată!
Pa, pa.

| floripufi a răspuns:

Zahar vanilat.Iti pui in gura nul inghiti il lasi acolo sa se topeasca si in 2 zile iti va trece.