Chemati medicul de familie acasa sa o consulte si sa va arate cum se panseaza si cu ce, escarele. Un bolnav imobilizat trebuie sa fie cu tegumentele uscate, curate, sa i se schimbe pozitia cel putin la 2 ore, sa i se faca masaj. Faptul ca a facut escare denota ca nu a fost ingrijita corespunzator.
Trebuie spalata cu apa calduta si sapun de minim doua ori pe zi (dimineata si seara) si apoi uscata bine prin tamponare cu un prosop moale (nu stearsa, frecata, ci tamponata cu multa blandete si foarte atent sa nu ramana nici o picatura de apa). Apoi trebuie data cu un strat subtire de baneocin crema si apoi cu praf de baneocin. In timpul zilei nu are voie sa stea mai mult de 30 de minute consecutiv pe spate, trebuie mereu intoarsa. Exista niste colaci speciali pentru pertsoane imobilizate care trebuie pusi sub spate ca sa redistribuie greutatea.
Direct la spital, rănile deschise, netratate duc la necrozarea țesutului. Dar nu ați știut până acum că, persoanele imobilizate trebuiesc întoarse în fiecare zi?! În afară de răni, statul pe spate provoacă și așa zisa apă la plămâni. I-a vedeți, chemați o ambulanță arătațile rănile celor de pe ambulanță. Cu asta nu e de glumă.
Unge-o cu unguent de galbenele .
Camasile de noapte sa fie de bumbac, nu sintetice.
Pentru a nu mai face rani poti pune in colac din ala cu care inotai tu cand erai mic/a pentru a nu avea contact direct cu lenjeria i sa aeriseasca rana. Poti incerca cu crema de galbenele
Eu zic crema de galbenele. E cea mai buna!; Sper ca te-am ajutat.;;'] kBye.
Ungeo cu creme si daca poate sa stea doar pe o parte in pat (stanga sau dreapta)! Sper ca te-am ajutat!