| MaVe0954 a întrebat:

Am o bunică, care este imobilizată la pat. Din cauza statului prea mult pe spate a făcut răni. Vă rog să-mi spuneţi cu ce ar trebui să-i dau ca să se vindece. Aştept răspuns, dau fundă!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Chemati medicul de familie acasa sa o consulte si sa va arate cum se panseaza si cu ce, escarele. Un bolnav imobilizat trebuie sa fie cu tegumentele uscate, curate, sa i se schimbe pozitia cel putin la 2 ore, sa i se faca masaj. Faptul ca a facut escare denota ca nu a fost ingrijita corespunzator.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie spalata cu apa calduta si sapun de minim doua ori pe zi (dimineata si seara) si apoi uscata bine prin tamponare cu un prosop moale (nu stearsa, frecata, ci tamponata cu multa blandete si foarte atent sa nu ramana nici o picatura de apa). Apoi trebuie data cu un strat subtire de baneocin crema si apoi cu praf de baneocin. In timpul zilei nu are voie sa stea mai mult de 30 de minute consecutiv pe spate, trebuie mereu intoarsa. Exista niste colaci speciali pentru pertsoane imobilizate care trebuie pusi sub spate ca sa redistribuie greutatea.

| MaVe0954 explică (pentru Brigaela):

Am folosit spray-ul oximed dar rezultate nu prea bune deocamdată. Despre spălare cu apă caldă şi săpun nici vorbă că este rana deschisă. Mai degrabă cu puţin ceai de pelin să dau pe lângă rană?

| Azµre a răspuns (pentru MaVe0954):

Direct la spital, rănile deschise, netratate duc la necrozarea țesutului. Dar nu ați știut până acum că, persoanele imobilizate trebuiesc întoarse în fiecare zi?! În afară de răni, statul pe spate provoacă și așa zisa apă la plămâni. I-a vedeți, chemați o ambulanță arătațile rănile celor de pe ambulanță. Cu asta nu e de glumă.

| Brigaela a răspuns (pentru MaVe0954):

Nu da sub nici o forma cu ceai ci, eventual cu apa fiarta si racita. Daca nu o spalati macar de doa ori pe zi si n-o intoarceti des, nu are cum sa se vindece

| GabiiHaș a răspuns:

Unge-o cu unguent de galbenele happy.
Camasile de noapte sa fie de bumbac, nu sintetice.

| xXdoareuXx a răspuns:

Pentru a nu mai face rani poti pune in colac din ala cu care inotai tu cand erai mic/a pentru a nu avea contact direct cu lenjeria i sa aeriseasca rana. Poti incerca cu crema de galbenele

| allige243647 a răspuns:

Eu zic crema de galbenele. E cea mai buna!; Sper ca te-am ajutat.;;'] kBye.

| RoRares a răspuns:

Ungeo cu creme si daca poate sa stea doar pe o parte in pat (stanga sau dreapta)! Sper ca te-am ajutat!

| MaVe0954 explică (pentru RoRares):

Îmi dau şi eu seama că trebuie să o ung cu creme, dar ce fel de creme?

| MaVe0954 explică:

Vă mulţumesc frumos pentru răspunsuri!