assiris
| assiris a întrebat:

Am o dilemă. Mi-am făcut o lucrare stomatologică, montată pe dinții din față, dinți valizi, fără să scot nervii. Problema este că mă incomodează - nu am forță la mușcătură, mă doare în timpul masticației, durere la rece-cald etc. (lucrarea este montată provizoriu, pentru acomodare.
Medicul mi-a propus pentru a elimina problemele, să extragă nervii.
Din experiența dvs. profesională sau practică, este bine să scot nervul din dinții care mă supără sau în timp durerea va trece?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alex >D a răspuns:

Din lucrarea mamei mele am retinut de la medicul ei ca : daca dinti sunt inca buni, au radacina buna, nu prezinta mari distrugeri, iar lucrarea se poate monta usor nervul este favorabil sa ramana, deoarece dintele nu mai retine minerale din organism, deci nu-si poate mentine culoarea si in final cade. In caz ca lucrarea necesita operatii destul de delicate, neputand fi suportate fara anestezie ( rare cazuri de lucrari ), nervul este scos pentru ca, in cazul mamei mele dintii au fost reformatii oarecum pentru fixarea lucrarii ( tot in fata, sus ). Chestia e ca la ea au ramas parti destul de mici din dintii naturali, pentru fixare. La fel, a avut montata una provizorie. Daca aceasta este cea originala sa zic asa, ea a avut o lucrare pe care a inlocuit-o in momentul lipirii, probabil chestiile deranjante o sa dispara odata cu fixarea placii. Daca este aceeasi care va fi montata permanent, se poate sa nu fie realizata perfect pentru dantura respectiva. Daca durerea nu dispare, si simiti ca vine de la dinte nu de la lucrarile ce implica gingia (anestezii, ridicari excesive etc) atunci e recomandata socaterea nervilor, dar asta ca un caz extrem din spusele medicului mei si al mamei. Si eu mi-am refacut un dinte, din fata, si a fost necesara scoaterea nervului, deoarece ar fi durut prea mult. Mama si la circa 2-3 luni inca avea dureri, dar de gingie, dar nu din cauza lucrarii. Mentionez ca si ea se simtea aiurea inainte de fixare, dar placa sau, lucrarea sa zic asa provizorie era facut pentru intervalul de o saptamana in care urma sa fixeze placa, pentru a nu-i lasa "dintii " la vedere.

Poate consultul mai multor stomatologi va va face sa alegeti cea mai buna varianta.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In timp durerea nu va trece, dar cred ca mai bine ar fi sa schimbi lucrarea. Daca este bine efectuata, ofera o etansietate perfecta a camerei pulpare si nu exista durere. Durerea apare tocmai fiindca lucrarea nu este perfect etansa, fie fiindca este incorect facuta, fie fiindca este prost fixata. Nu stiu daca montarea corecta va rezolva problema, dar ar trebui sa nu ai dureri.

soothe
| soothe a răspuns:

Un dinte fara nerv este un dinte mort. Te vei mai obisnui o vreme si cred ca lucrarea permanenta iti va da mai multa protectie la temperatura. Eu nu as scoate nervul.

assiris
| assiris explică:

@ıllılı мŭsïC ılıllı áddiCted da, mi i-a pilit ca la lupul din poveste ca s-a speriat Dracula cind m-am dat jos de pe scaunul de tortura. Altfel nu putea sa-mi facă lucrarea

| Anonimatttt a răspuns:

E mai bine sa scoti nervul.sau mai bien du-te din nou la stomatolog si spui despre ce este vorba si vezi ce te sfatuieste

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca iti omoara nervul in urmatorii 10 ani ramai fara dinte, in sensul ca se va "inmuia", o sa aiba aparenta unui zgarci, apar sangerari si totodata paradontoza, ccea ce implica pìerderea dintilor efectiv.In prima luna dupa ce lucrarea a fost pùsa este normal sa apara dureri, dar, daca nu este bine prinsa, saliva intra pe langa lucrare si apare inflamatia radacinilor implicit pierderea dintilor cu timpul. Daca dupa o luna persista durerea trebuie mers la stomatolog. Dupa cum bine spui, lucrarea se monteaza provizoriu pentru a vedea daca "calcatura" peste cei de jos e normala, daca dintii nu sufera inflamatii si daca apar complicatii.Atat timp cat nu e cimentuita permanent poate sta doar o luna, pentru ca portelanul are un anumit termen pentru a putea fi rectificat in cuptor in cazul in care este nevoie. Daca stai cu ea montata provizoriu mai mult, risti, in cazul in care este nevoie de refacerea lucrarii, ca portelanul sa se sparga la a doua coacere.Asa ca, mergi la stomatolog si spune-i ce se intampla, atat timp cat se mai poate face ceva.

| ıllılı мŭsïC ılıllı áddiCted a răspuns:

Ca sa iti puna lucrarea ti'a slefuit dintii?
medicul meu a spus ca pentru a putea slefui trebuie scosi nervii, altfel o sa am sentibilitati si dureri insuportabile.
esti sigur ca medicul tau stie ce face? sau asa ati cazut impreuna de acord?