| miasdbnqwyiudnwqiygu a întrebat:

Am o durere in gat de dimineata si aproape k nu pot inghiti nimicsad. Ce medicamente, tratamente naturiste imi recomandati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pepe a răspuns:

Ceaiuri de fructe cu miere si lamaie.
sau
Daca ai a ridiche de luna(neagra) o tai in doua, o scobesti si pui miere in ea, a doua zi poti folosi sucul din ridiche.

15 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Voseptol, proposept, eurosept. Daca nici una dintre astea nu functioneaza, atunci e cazul sa treci pe antibiotice.
Solutiile de gen faringosept sau strepsils nu sunt recomandate. Stiu ca sunt doctorii care le recomanda, dar din istoria personala si experienta profesionala nu le recomand.

| AvalohAlyn a răspuns:

Iti recomand Tantum Verde.Eu am luat si dupa doar doua pastile mi-a trecut. E 1 leu pastila.Are multe efecte asupra durerii in gat. Mi se pare cel mai eficient medicament pentru durerea in gat.

| zamy a răspuns:

Daca te doare atat de rau nicio pastila de supt nu o sa te ajute...treci pe antibiotic, sau cel putin incearca o pastila de supt cu antibiotic (Trachisan sau Hexoralete-N)

| Psihoterapeutul a răspuns:

Cel mai indicat este sa te duci la o.r.l Un medic de specialitate iti va spune exact ce se intampla si ce medicamente sa iei!

| DeeDee28 a răspuns:

Poti lua faringosept sau strepsils...mai stiu cum facea bunica mea cand eram mai mica si ma durea gatul... punea intr-o carpa sare(cam doi pumni) si o incalzea pe calorifer... apoi o punea pe gat si o lasa pana se racea... apoi repeta procedura de vre 2-3 ori...cred ca functioneaza...merita sa incerciwinking...bea un ceai cat se poate de cald...insanatosire grabnicawinking

| jo_7646 a răspuns:

Faringoseptul!

| ioana_9061 a răspuns:

Sa nu bei ceaiuri fierbinti(calde), suge un strepsils albastru(mentol si eucaliptol)si fa un tatement cu amoxacilina sau agumentin. Poti avea o infectie in gat. Mie asa mi se intampla tot timpul cand racesc.Ma doare ingrozitor gatul si am mereu infectie in gat, si abia inghit si apa.Ar fi bine a faci un tratament cu agumentim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faringoseptul ramane de baza, un ceai caldut cu un cubulet de unt, indulcit cu miere sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tratamentele naturiste nu fac decat sa amelioreze durerea pentru un timp scurt. Antibioticele sunt recomandate numai daca durerea in gat este datorata bacteriilor. Mare parte din afectiunile din gat se datoreaza virusurilor si fungilor (gen Candida).
Antibiotic pe cale orala nu se mai recomanda - de aceea a fost scos Oropivalone; nici in ro si nici in alte state din uniunea european nu se mai administreaza antibiotic sub forma de pastile de supt. Trachisan are atat de putin antibiotic incat nici nu e luat in seama. Antiinflamatorul din Tantum verde e OK, plus multe din antisepticele de pe piata au efect (gen neoangin, septolete, hexoraletten etc). daca durerea e puternica atunci cauta antiseptice si cu analgezice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca te doare raw nu stiu ia antibiotic pe mine ma doare foarte raw de 2 zile si crede-ma cel mai eficient tratament e apa cu sare. faci o gargara. si merge ...perfect

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Paracetamol sinus si oxpamox

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi trece cu strepsils

| deeya a răspuns:

Tantum Verde sau Strepsils au de obicei efect si iti recomand mai ales Tantumul Verde, mie mi-a facut bine asta...bafta sper sa se rezolve

| Adryana_7729 a răspuns:

Si eu sunt in aceasta problema nu mai pot de gat am facut gargara cu apa si sare si nu-mi trece nu stiu ce sa mai fac!cryingde durerecryingsad

| BlackEagle a răspuns (pentru Adryana_7729):

Eu am aceea problema. am avut febra 40. iar. durerea de gat a inceput mi s-a umflat amigadelele. + ca. nu pot inghiti apa, saliva nimic... si nu stiu ce sa mai fac am loat strepsils de menta. dar degeaba nu stiu ce sa mai fac.