Faptul ca fetita are o hipersecretie tiroidiana este clar, dar nu este asa o catastrofa incat sa te pierzi si sa nu-ti gasesti cuvintele sa ne intrebi macar! Deci, ce varsta are copilul exact?! Uneori, la nou-nascuti apare o reactie hipertiroidiana si nu se face nimic, trebuie doar repetate analizele la luna! In al doilea rand, tu ai probleme, sau ai avut in timpul sarcinii? Ai luat tiroxina in timpul sarcinii? ce te-a determinat sa-i faci analizele tiroidiene? Unde ai facut analizele? Valorile cine le-a vazut? Parerea mea este in primul rand sa repeti analizele in alta parte, iar daca valorile se mentin crescute PENTRU VARSTA EI!, sa consulti specialist endocrinolog, cu specializare-n endocrinologie pediatrica. Insa nu-ti face probleme asa mari, totul se REZOLVA! Daca vrei, vino cu detaliile cerute, sa vedem cu ce sfat te putem ajuta! Sanatate multa micutei!
Bună.
Glanda pituitară este o glandă de mărimea unei alune, localizată la baza creierului. Când nivelurile de hormoni tiroidieni (T3 şi T4) scad prea mult, glanda pituitară produce tirotropină (TSH – un hormon de stimulare tiroidiană). TSH stimulează glanda tiroidiană să producă hormoni tiroidieni (T3 şi T4). Atunci când nivelurile sanguine de hormoni tiroidieni (T3 şi T4) cresc, glanda pituitară răspunde reducând producţia de TSH.
Glanda hipotalamică este localizată în creier. Această glandă produce un hormon numit TRH (hormon eliberator de tirotropină, adică de TSH). Prin intermediul acestui hormon, hipotalamusul comunică cu glanda pituitară care controlează apoi glanda tiroidă, mărind sau scăzând producţia de TSH.
Mai exact este vorba de hipertiroidism. Glanda tiroidă secretă hormoni în exces.
Sunt multe simptome asociate cu hipertiroidismul. La fiecare pacient în parte unele simptome pot fi mai accentuate decât altele:
- lipsa de energie, pacienţii se simt extenuaţi;
- nervozitate, anxietate, iritabilitate;
- intoleranţă la căldură, transpiraţie;
- tremur fin al extremităţilor;
- apetit crescut (poftă de mâncare foarte bună), însoţit paradoxal de pierdere în greutate; câteodată însă se poate obţine o mărire a masei corporale din cauza apetitului crescut;
- palpitaţii;
- diaree;
- stare de slăbiciune generală;
- modificări ale pielii, mai caldă, transpirată, foarte fină;
- dificultate la înghiţire.
De regulă, se disting două categorii de forme de hipertiroidism: hipertiroidism simplu şi autoimun.
Hipertiroidismul autoimun sau Basedow-Graves este cauzat de o condiţie autoimună. Corpul consideră glanda tiroidă ca pe ceva străin şi începe să o atace. Motivul nu este cunoscut. Oricum, acest atac nu distruge glanda tiroidă, ca în cazul hipotiroidismului, ci din contră o stimulează. Glanda tiroidă începe să producă şi mai mulţi hormoni ca înainte de atac, rezultând hipertiroidismul.
Câteodată se dezvoltă în glandă un nodul şi acesta începe să funcţioneze în mod independent de restul glandei tiroide. Dacă acest nodul secretă mai mulţi hormoni tiroidieni, apare hipertiroidismul.
Consultă și un medic homeopat, sunt tratamente excelente.
Remediile homeopatice stimulează sistemul imunitar şi hormonal să-şi regăsească echilibrul şi oferă vindecare de lungă durată, nu doar palierea temporară a simptomelor.
Remediile homeopatice sunt preparate dintr-o varietate foarte mare de substanţe din natură, cum ar fi plantele, mineralele, substanţele chimice şi extractele animale, fiind diluate şi dinamizate foarte mult.
Îți poate fi de folos: http://www.startsanatate.ro/......12489.html
Multă sănătate.
Pa, pa.
User252426 întreabă: