| Andreimau a întrebat:

Am o gaura în măsea,imi poate spune cineva din ce cauza a aparut aceasta gaura si cum o pot rezolva, pot face carie din cauza ei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

A apărut din cauza unei carii. Caria a apărut din cauza unei igiene necorespunzătoare.

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Gaura in masea e provocata de carie cel mai probabil.

cum o poti rezolva? logic, mergand la dentist

| Vântulalb a răspuns:

Gaura aceea inseamna carie. Se poate adanci, largi, pana pierzi maseaua. Mergi din timp la stomatolog.

| Andreimau explică (pentru Frank51):

Ok,dar nu poate fi din cauza tigarilor

| Andreimau explică:

Ok,dar nu poate fi din cauza tigarilor, nu?

| Frank51 a răspuns (pentru Andreimau):

Din păcate influențează, și nu doar dinții, ci și buzele, gingiile, respirația.

Pai si daca as merge la stomatolog acesta isi poate da seama daca e din cauza tigarilor? daca as merge, as merge cu parinții si ei nu stiu ca fumez sad

Își poate da seama, dar în cabinet nu intră părinții deci nu au cum să afle.

Pai si eu cum imi pot da seama daca e de la tutun sau nu, iar acum ca m-am uitat mai bine pare mai mult maseaua rupta

Fumul nu provoacă cariile, doar ajută la apariția lor. La un fumător se poate observa că are buzele vinete, gingii inflamate de culoare gri închis, dinți galbeni sau gri(unde este gri caria este în interiorul dintelui), și respirația evident. La cine fumează rar nu există aceste simptome.