Întrebare recomandată | TifaLockheart a întrebat:

Am mers la sală 2 zile si am o febra musculară, ok nu mă pricep la biologie, dar când ai febra musculară inseamnă că ți se reface țesutul, întrebarea e dacă si slabesti in acele parți în care ai febra musculară?

Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Muschii functioneaza in doua regimuri: anaerob, cand ATP-ul este descompus partial si in proces rezulta acid lactic, si aerob, in care ATP este descompus total sau acidul lactic rezultat anterior este descompus mai departe. Febra musculara este datorata acidului lactic care a ajuns la o concentratie mare in muschiul respectiv.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Zenithf):

De fapt febra musculara este datorata microrupturii fibrelor din muschi, 95 % din acidul lactic se elimina in maxim o ora dupa efort, arata studii recente.

| Zenithf a răspuns (pentru Cosmin86):

Dar indiferent care este cauza, exercitiile fizice usoare amelioreaza starea de disconfort cauzata de febra musculara.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Zenithf):

Dap

| Cosmin86 a răspuns:

Slabirea se face pe tot corpul, nu poti sa slabesti intr-o singura zona.

Febra apare de la solicitarea fibrelor musculare din zona respectiva, nu are treaba cu grasimea.

| adrianadi97 a răspuns:

Trebuie sa astepti pana iti trece febra, dupa sa te intorci la sala, o sa slabesti vizibil atunci cand nu o sa mai simti febra dupa exercitiile pe care le-ai facut prima oara cand ai avut febra musculara.