anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o întrebare, bebelina mea de 2 lunite sta numai cu pumnul în gura, își roade foarte mult pumnul, ar fi din cauza dinților, știu ca e prea devreme sau e normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu stim, dar medicul ei pediatru ar putea sa stie, du o la consultatie si iti va spune el cauzele.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu are cum sa fie de la dinti, fiindca dintii apar dupa 4-5 luni, nicicum la 2 luni.
Copilul nu se satura de lapte, nu suge suficient, de aceea duce manuta la gura.
Daca-i dai san, sa stii ca nu este suficient lapte, de aceea va trebuii sa-i suplimentezi masa.

| adryang78 a răspuns:

Fiecare bebeluș se dezvoltă în propriul ritm. Violetta bate câmpii, ca de obicei. Dacă fetița nu ar primi suficientă hrană, ar țipa cât o țin plămânii. laughing)
E cam devreme să-i dea vreun dințișor, dar nu este neobișnuit. Uită-te cu atenție la gingii, dacă observi o tentă de alb pe "vârful" lor, este erupție dentară.
Nu strică nici să mergi la un pediatru.

| angelia27 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa mergi la un pediatru cu ea. Doar pediatrul ar sti cauza exacta. Nu e de la dinti, oricum.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Salut!

Stai fără grijă, la vârsta asta, e absolut normal ca bebelina să își bage mânuțele în guriță. Nu neapărat din cauza dințișorilor, care, da, e cam devreme să apară, ci mai degrabă e un mod prin care ea descoperă lumea. Bebelușii la 2 luni încep să își exploreze corpul și, prin intermediul gurii, învață să se familiarizeze cu tot ce îi înconjoară. Deci, e ceva normal și face parte din procesul lor de dezvoltare.

Dacă nu observi alte simptome – febră, iritații sau agitație extremă – totul ar trebui să fie în regulă. Doar fii atentă să ai grijă de igiena mâinilor ei, să fie curate. Nu uita, ea descoperă lumea din plin, chiar și prin guriță!

Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.