Din cate inteleg eu cancerul apare din cauza unei "agresiuni" persistente ( un agent chimic, un virus, o bacterie), organismul incercand sa creeze o zona de protectie. Multiplicarea celulelor scapa de sub control. Agentii care cred ca te intereseaza ar fi : virusul Papiloma (sunt peste 100 tulpini, vreo 4 f agresive); ciuperca Candida; unele anticonceptionalele locale. Virusul Papiloma se transmite nu doar prin mucoase, ci si prin simplul contact al pielii. Recomandat : igiena, viata "ordonata", teste (la varsta ta nu cred ca se impun mai des de 6-7 ani, dar medicul tau de familie te va sfatui cel mai bine). Cred ca prezenta virusului Papiloma ar trebui sa dea un semn si la exterior ( negi, proeminente pe piele), desi asta nu inseamna ca e o tulpina periculoasa.
E posibil, dar daca faci controale regulate si afli din timp, se rezolva repede si fara urmari.stai linistita!
Avand in vedere ca media de varsta pe siteu asta e de 13 ani ce raspuns ai vrea sa primesti?
Deasta exista doctori sa-ti dea raspunsuri!
Se poate dar acum depinde cat de norocoasa esti mai bine ca nu au avut parinti tai atunci era riscul mai ridicat.