| MaryMaria333 a întrebat:

Am o intrebare. Ce se întâmplă dacă o persoană(tânără) nu s-ar odihni mai deloc oricât de obosită ar fi? Nici chiar înainte de lucru, pur și simplu să se ducă așa buzumenită cum e! Parerile sunt de toate felurile, îs care spun că așa se călește, alții spun că își face rău +multe altele...
Care este adevărul si ce urmări vor exista asupra omului in ritmul acesta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ce-i aia buzumenită? Că nici in DEX nu există.

| MaryMaria333 explică (pentru darrio2007):

E nu exista! Înseamnă amețit/ă de somn in cazul ăsta happy

| darrio2007 a răspuns (pentru MaryMaria333):

Exista in mintea unora care s-au gasit sa inventeze limba romana.

Sau buzuminit. Cel mai probabil un regionalism, de aia nu il cunosc toți.
În fine.

| darrio2007 a răspuns (pentru MaryMaria333):

Ok. Am gasit ceva. E zapacit.

Dada. Zăpăcit de somn big grin

| doctorandus a răspuns:

Fără somn omul halucinează și apoi moare. Privarea de somn este o metodă de tortură.

| Mosotti a răspuns:

Intra in inconstienta pana la urma, e f simplu.
Ca daca omu e prost, creierul se apara pana la urma.

| Brizbriz a răspuns:

Cine spune ca se caleste mananca rahat cu botul plin
calit inseamna sauna nordica (Finlanda, Novegia, Suedia, nu mai stiu care) sau Japonia, la care te incingi RAU, cu aburi, apa fierbinte si maturici cu care iti arunci apa fierbinte pe corp, apoi iesi afara si te arunci cu, capul inainte intr-o copca in gheata

depravarea de somn se foloseste la antrenamentul INITIAL in armata, insa e mai mult pedeapsa decat antrenament si e gandita sa instituie disciplina, TOTUSI, TOTUSI, TOTUSI... ***NU*** e absoluta, adica nu se lasa recrutii sa doarmna indeajuns, nu se face depravare totala (pus la pat la 10 seara, la 3-4 dimineata trezeala cu urlete, zbierate si batai cu polonicul in recipiente metalice mari (oale, capace de tomberoane, etc.) care fac un zgomot asurzitor, etc.)

iar, asta NU E O PARARERE, dupa 12 zile de nesomn, MORI, PUNCT!

PS te rog sa nu vii cu exceptii, da, stiu ca s-a dovedit stiintific, ca oamenii nu au nevoie reala de somn, si ca au existat in istorie unii care dormeau 3h pe noapte sau odata pe saptamana, DAR, exceptiile confirma regula, dovada stiintifica e una, aplicatia practica, cu totul altceva, si pana acum nu am auzit cum s-ar putea aplica practic, PENTRU ORICINE, nu doar pentru exceptii

| oglindasultanului a răspuns:

Stress, o sa cedeze psihic si emotional, apoi va dormi mult si va uita tot.

| Eireann a răspuns:

Privare de somn are multe efecte negative. In prima faza e afectata atentia si puterea de concentrare - inclusiv reflexele sunt incetinite. Apar dificultati in procese cognitive simple - persoana nu isi gaseste cuvintele, uita sa faca lucruri (de exemplu parintii care isi uita bebelusul adormit in masina, sunt zeci de cazuri in fiecare an). Memoria e afectata si ea - uiti de ce ai mers intr-o camera, etc. Apare irascibilitatea si nervozitate. Hipervigilenta dublata de halucinatii in general auditive (nu vizuale) - aude pasi, soapte, senzatia ca este privit, ca este cineva in camera. Episoade de micro-somn (cateva secunde) pe care persoana e posibil nici sa nu le constientizeze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Defineste neodihnita. Somn zero? Somn 2 ore?

| Anyo1988 a răspuns:

In primul rand te darami psihic, in al 2-lea rand te extenuezi adica iti epuizezi toate energiile si de aici fie apar complicatii de multe ori grave la creieri, fie risti sa mori deoarece se spune ca daca nu dormi deloc timp de 1 saptaman mori pentru ca, creierul cedeaza de extenuare ( eu inainte puteam sa stau treaz continuu 4 zile si 3 nopti insa a 4-tra noaptea eram absolut extenuat si oricat incercam adormea oriunde as fi fost Sfatul meu ar fi sa incerci sa dormi macar 2 ore pe noapte daca nu poti mai mult din cate stiu eu somnul se face in cicluri si anume primul ciclu de somn tine intre 1 ora jumate si 2 ore iar restul ciclurilor de somn se incheie fiecare in cate 3 ore de somn adica ciclui 2 de somn 3 ore ciclul 3 de somn 3 ore iar ce intra in ciclul 4 si 5 este deja exces de somn si atunci apr alte problem care nu este cazul de fata dar cum spuneam macar 2 ore pe noapte si daca nu te simti ok incearca sa atipesti unpic ziua cand prinzi unpic de timp insa aici atentie nu sa adomi unpic ci doar sa atipesti cat sa iti recapeti fortele de obicei prin atipire scurta corpul isi reincarca bateriile la fel ca pisicile. pisicile daca atipesc unpic si se trezesc for avea chef de joaca daca apuca sa doarma, este posibil sa vrea sa doarma mai mult. In fine ai mare grija de tine te rog, nimeni nu poate avea grija de tine mai bine decat tine insati

| Eireann a răspuns (pentru Anyo1988):

Somnul are 4 faze, cele 4 faze formeaza un ciclu de somn care dureaza in medie 90 de minute in total (dar variaza). In timpul unei nopti o persoana are in general intre 4 si 6 cicluri de somn.