| Pauuula a întrebat:

Am o intrebare, este doar de curiozitate, as vresa stiu daca as fi infectata cu "virsul" Papanicolau sa poate muri din asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Artemisia a răspuns:

Buna Paula!
Se poate muri din asa ceva, dar doar daca nu te tratezi la timp.
Daca afli ca esti infectata, si afli ca boala este in faza terminala, putine sanse sa scapi.
Trebuie sa iti faci testul, ca nu ii scump plus ca iti salveaza viata.
Profesoara mea de engleza si-a facut testul acum cateva saptamani, si i-a iesit pozitiv, acum este dusa la operatie.
Sunt foarte trista pentru ea.Eu sper sa se faca bine.
Dar ea oricum a aflat la inceput, cand cancerul nu era dezvoltat, iar acum ea are sanse la viata.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista virusul Papanicolaou, doar testul Papanicolaou care depisteaza diferite leziuni la nivelul colului uterin. Unele dintre aceste leziuni pot fi provocate de un virus, si anume HPV. Daca la acest virus te referi, sa stii ca HPV produce peste 98% din toate cancerele de col uterin. Si marea majoritate a femeilor care fac cancer de col uterin mor de acesta. Dar, testul Papanicolaou facut regulat (la 1 an la femeile sanatoase care si-au inceput viata sexuala dupa 18 ani, la 6 luni la cele cu debut precoce al vietii sexuale sau infectate HPV) depisteaza leziunile de col uterin in stadiul precanceros, cand simpla indepartare chirurgicala a lor aduce vindecarea.

Abh
| Abh a răspuns:

Din pacate, acest virus poate da si alte tipuri de cancere. HPV sunt implicate în aparitia cancerelor cervicale, vulvare, vaginale, peniene, dar si a displaziilor precanceroase, cancer de ficat, de san, cancere de prostata la barbati.De aceea este foarte benefica vaccinarea. Din pacate, noi romanii am fost foarte reticenti in a ne vaccina copiii contra infectiei cu HPV. Dar ce sa-i faci, ca la noi, la nimeni.

| alessia5158 a răspuns:

Virusul se numeste HPV(Human Papilloma Virus ). Modificarile anormale a celulelor cervixului uterin se determina cu ajutorul testului PAPANICOLAU(testul Babes-Papanicolau).
Virusul HPV se transmite prin contact direct si el este cauza verucilor(negilor). Sunt peste 100 de tipuri de virusi HPV unii dintre acestia determinand aparitia negilor comuni iar altii pot fi cauza aparitiei cancerului de col uterin. Unicul semn al infectarii femeii cu HPV este un rezultat anormal la testul Papanicolau

| mymed a răspuns:

Unele tipuri de HPV pot cauza cancer de col uterin, care daca nu este depistat la timp ci in stadii avansate poate duce la deces.