Fumul de tigara se disperseaza rapid in aer liber, il duce vantul instant.
E muuuuult mai periculoasa inhalarea smog-ului produs de masinile in circulatie (gazele de esapament).
Apreciez raspunsurile tale. INSA, daca ajunge sa aiba probleme respiratorii, deja este afectat si e grav. Nu ar trebui sa se ajunga acolo.
@lote dragă, stau de aprox 15 ani, intr-un mediu in care se fumează (începând cu scoala generala, unde copiii fumau și câte două țigări odată), alti 4 ani la liceu, printre fumători, și alti 4 ani in facultate (unde se fuma, chiar si in salile de curs, desi era interzis. Ba, mai mult, aveam si un profesor de la un post de radio din Bucuresti, care fuma, alaturi de colegii mei, in sala de curs. Era atat de mult fum in aer, ca o ceață groasă, incat uneori aveai tendința să-l înlături cu mâinile. Între noi, se mai făceau și glume "Nu vă mai vedem, domn' profesor!"
Nu m-a deranjat foarte mult.
Am făcut și radiografie la plămâni, ca fiecare, dar cu toate astea, sunt SĂNĂTOȘI (curați, neintoxicati de fum!). Nici macar nu se observa că am petrecut ani si ani, lângă fumători. Și tata a fost fumător.
Problemele respiratorii nu sunt neapărat cauzate de fumul de țigară. Însă acesta, intr-adevar, le poate agrava, dacă persoana suferă de astm bronșic (boala ce ține mai mult de factorii ereditari), fumul de tigara îi poate provoca bolnavului, tuse și senzația de sufocare.
Eu sunt cam sceptică în privința celui care spune că NU a fumat, dar radiografia arată ca plămânii săi arată ca a unui fumător, doar fiindca a conviețuit alături de ceilalți care fumau. Poate ca dupa foarte multi ani vor fi afectati si ei, fiindca atunci cand omul inainteaza in varsta, va fi mai sensibil la boli.
Ăștia nu înțeleg că dacă fumatul pasiv ar fi atât de periculos cum susțin, toți fumătorii ar fi morți de mult. Toți fumătorii activi sunt și fumători pasivi, deci e "de două ori" mai periculos.
Ti-au raspuns fumatorii.
Daca inhalezi fumul lor, e ca si cum ai fuma si tu. Nu demult am vazut un raspuns pe aici, in care userul spunea cam asa: Medicul mi-a spus ca am plamani de fumator. Dar eu nu fumez, doar stau in mediu in care se fumeaza.
Trage concluziile.
Comparativ cu fumatul colegilor tai, faptul ca mai inhalezi din greseala niste fum nu are nimic.