Cum să câştig încrederea părinţilor mei?
Ce poţi face:
Gândeşte-te: Le dai cumva părinţilor motive să nu-ţi acorde încredere?
De exemplu, apostolul Pavel a scris: „Dorim să ne purtăm cinstit în toate" (Evrei 13:18). Întreabă-te: Cât de sincer am fost până acum cu părinţii când le-am zis unde am mers şi ce-am făcut?
Lori
„Îi trimiteam în secret e-mailuri unui băiat de care-mi plăcea. Părinţii au aflat şi mi-au spus să încetez. Le-am promis că aşa voi face, dar nu m-am ţinut de cuvânt. Povestea a durat cam un an: îi trimiteam e-mailuri băiatului, părinţii aflau, eu îmi ceream scuze şi le promiteam că voi înceta, dar apoi o luam de la capăt. Şi, aşa cum era de aşteptat, părinţii şi-au pierdut încrederea în mine!"
De ce şi-au pierdut părinţii lui Lori încrederea în ea?
Dacă ai fi fost unul dintre părinţii lui Lori, ce ai fi făcut şi de ce?
Ce crezi că ar fi trebuit să facă Lori după ce părinţii au stat de vorbă cu ea prima oară?
Beverly
„Când era vorba de băieţi, părinţii mei nu aveau deloc încredere în mine. Abia acum înţeleg de ce. Flirtam cu doi băieţi mai mari decât mine cu doi ani. Vorbeam cu ei la telefon ore întregi. La reuniuni, aproape că nu mai aveam ochi pentru altcineva. Părinţii mi-au «confiscat» telefonul timp de o lună şi nu m-au mai lăsat să merg acolo unde erau şi aceşti băieţi."
Dacă ai fi fost unul dintre părinţii lui Beverly, ce ai fi făcut şi de ce?
Crezi că restricţiile impuse de părinţii lui Beverly erau nerezonabile? Dacă da, de ce?
Ce ar fi putut face Beverly pentru a recâştiga încrederea părinţilor?
Cum poţi recâştiga încrederea părinţilor
Ce poţi face:
Drumul pe care îl străbaţi pentru a deveni din adolescent un adult responsabil este asemenea unei scări pe care urci treaptă după treaptă
În primul rând, identifică aspectul în care ai pierdut într-o oarecare măsură încrederea părinţilor.
Să mă întorc acasă la ora stabilită
Să-mi respect promisiunile
Să fiu punctual
Să-mi cheltuiesc banii în mod înţelept
Să-mi termin treburile prin casă
Să mă ridic din pat dimineaţa fără să tragă părinţii de mine
Să-mi păstrez camera curată
Să spun adevărul
Să folosesc telefonul şi calculatorul în mod echilibrat
Să-mi recunosc greşelile şi să-mi cer scuze
Altele
În al doilea rând, propune-ţi să demonstrezi că eşti demn de încredere în aspectele pe care le-ai identificat. Ţine cont de următorul sfat biblic: ‘Dezbrăcaţi-vă de vechea personalitate care corespunde purtării voastre de altădată’ (Efeseni 4:22). Cu timpul, progresul tău va fi clar pentru toţi, inclusiv pentru părinţii tăi (1 Timotei 4:15).
În al treilea rând, discută cu părinţii tăi despre ceea ce ţi-ai propus. În loc să le reproşezi că nu au suficientă încredere în tine, întreabă-i în mod respectuos ce consideră că ar trebui să faci ca să le câştigi încrederea.
Atenţie! Nu te aştepta ca părinţii să facă imediat concesii. Fără îndoială, ei vor dori să se asigure că îţi respecţi promisiunile. Profită de ocazie ca să le arăţi că eşti demn de încredere. Cu timpul, părinţii vor avea mai multă încredere în tine şi îţi vor acorda mai multă libertate. Aşa s-a întâmplat şi cu Beverly, menţionată mai înainte. Ea a spus: „Încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor". Apoi a adăugat: „Părinţii încep să aibă din nou încredere în mine şi asta-mi place!".
Concluzia: Cu cât eşti mai demn de încredere, cu atât ceilalţi vor fi dispuşi să-ţi acorde mai multă încredere.
Aa pai zii asa! Pai poti sa-ti pui cercei, dar mici. Poate te intrebi ca nu te lasa parintii deoarece, nu doresc sa ai cercei prea mari cum au unii.
Stiu de la mama mea care este asistent medical ca urechea se gaureste cu acul de seringa.
De durut te va durea foarte putin. Cel mai bine e sa mergi la un salon specializat de incredere. Iti poti face si singura acasa, insa avand in vedere si varsta nu-ti recomand. Plus ca pot aparea infectii. Explica-le parintilor ca iti doresti foarte mult acest lucru si ca tu ai incredere in tine, ca nu vei plange atunci cand iti vei face.
Daca totusi nu ti-ai facut gauri in urechi poti testa cerceii cu clips o perioada si apoi parintii vor fi convinsi ca iti stau bine.
Iti recomand un site unde ii poti gasi sau poti face o comanda si iti vor aduce in viitor:
http://www.bijuterii-arta.com/categories/Cercei/
Nu doare, eu am 15 an, si mi-am pus cercei acum 2 luni. nu doare de loc. eu mi-am facut la spital, iti amurte urechea, si nici nu simti.