Tigarile cu continut redus de nicotina dau mai putina dependenta, dar se pare ca dau mai des probleme cardiace si cancer fiindca contin cantitati mai mari de gudroane. Nicotina nu este daunatoare pentru sanatate (in afara de dependenta), in schimb restul tigarii este si cu cat tigara contine mai putina nicotina, cu atat contine mai multe gudroane.
Deci sa stii ca nici un fel nu e sanatos.am citit undeva ca din cauza ca incep sa se lase multi au pus nicotina mai multa in tig, ca sa le fie mai greu sase lase de ele.asa ca pe pachet scrie mai putin dar e mai mult.eu m-am lasat de fum de aprox 3 luni. incearca sa te lasi si u, sa stii ca merita bafta
Nu nicotina este problema.Mai exista alte câteva mii de substanțe dintre care aproximativ 200 cancerigene in țigări. gudron – lichid vascos ce contine majoritatea substantelor cancerigene
» benzen – solvent industrial, ce provine din petrolul brut
» arsenic – cunoscut in special drept cauza a cancerului de piele si pulmonar. Se pare ca arsenicul de pe frunzele de tutun este unul dintre principalii agenti cancerigeni din tigari.
» cadmiu – utilizat pentru fabricarea bateriilor
» formaldehida – utilizat pentru conservarea cadavrelor
» poloniu-210 – element radioactiv
» crom – utilizat pentru fabricarea vopselelor si a aliajelor
» 1, 3-butadiena – utilizata pentru fabricarea cauciucului
» hidrocarburile aromatice policiclice
» acroleina – folosita in trecut drept arma chimica
Si se tot scumpesc, împuțiciunile naibii.