| Oana_4575 a întrebat:

Am o intrebare:nodulii la san sunt durerosi?! de vreo 2 luni am ceva tare la un san si uneori e dureros si mi-e frica sa nu fie nodul.cum se simte un nodul? funda si voot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| BlueEyes a răspuns:

Eu am avut acum vreo 4 ani problema asta.La inceput nu i'am dat importanta, dar cu timpul au inceput sa fie momente in care ma durea rau de tot.Se simtea ceva rotund si tare.Cand am fost la doctor si mi-a facut ecografie, nodulul avea 1, 20 cm si mi-a facut programare pentru operatie peste 3 luni.Si peste 3 luni deja crescuse la 3 cm si era insuportabil.Mi-a fost frica,normal,nodulii astia pot fi si cancerigeni si cand ii vedeam pe toti si pe toate in spital fara par in cap, plangeam de frica sa nu fie si la mine la fel.Dar am avut noroc, era ceva hormonal. Operatia a fost usoara si fara probleme.Eu iti recomand sa te duci la doctorul tau de familie sa iti dea o trimitere la endocrinologie.Nu sta asa.Am auzit ca exista si un tratament prin care nodulul "se da inapoi", adica se micsoreaza.Dar nu stiu.Du-te la doctor sa vezi ce ai. Mult succes.Si sa nu iti fie frica :*

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nodulii pot fi sau nu durerosi. Prezenta durerii nu are absolut nici o semnificatie. Un nodul se simte ca o pietricica sau ca un sambure in masa sanului. In loc sa fie omogen, de aceeasi consistenta, are la un moment dat o mica zona mai tare si care se simte altfel la palpare.

| mriuls a răspuns:

Da sunt durerosi. poate fi un nodul, dar sfatul meu e sa consulti un medic

| iChaz a răspuns:

Well. nu-mi spune ca de 2 luni tu nu te-ai dus la medic. Cu asa ceva nu e de glumit. Parerea mea este sa nu iei in considerare alt sfat decat acesta: viziteaza urgent un medic de specialitate. happy Sper sa nu fie ceva grav.