| DeliaaaMary a întrebat:

Am o intrebare pentru cunoscatori bineinteles. De la cati ani poti face operatie la ochi? Am dioptriile ft mari -9 respectiv -8. Port ochelari de 10 ani, m-am saturat de ei. Si sunt dispua sa fac operatie, dar inca nu am 18 impliniti. Oare sunt riscuri de a-ti pierde vederea de tot la aceasta operatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Maturizarea completa a ochiului se face pe la 19-20 de ani, asadar operatia se programeaza cam dupa varsta asta.
Ca orice operatie, are riscuri, iar unul este pierderea vederii. dar cu aparatura moderna si experienta foarte buna a medicului, acest risc este foarte foarte mic (poate 1 la 1000)

1 răspuns:
| cristi20ilie a răspuns:

Trebuie sa ai minim 18 ani impiniti si dioptriile sa fie stabilizate timp de minim 6 luni(adica sa nu mai creasca in valoare) ca sa poti fii operata.Nu stiu cati ani ai in prezent dar te sfatuiesc sa mergi la un control in Bucuresti, la Europe Eye Hospital la dr.Horia Stanca.Numai binewinking