Buna georgi si eu am avut aceleasi pastile de la medicul meu ginecolog dar imediat dupa ce am intrerupt pastilele dupa o perioada de 4 ani, am ramas insarcinata...
Medicii mai prescriu anumite anticonceptionale si pentru ca apoi mai iau si ei un procent.pana la urma, nu medicul sufera.nu am incredere deplina in ei. vrea sa vad si eu un medic repsonsabil care sa spuna ca au n efecte secundare, ca sunt medicamente si sunt periculoase.
eu nu am luat asa ceva si nici nu-mi intoxic organismul.barbatul se simte bine si eu dau in boli ale ficatului.toate medicamentele sunt hepatotoxice si pentru a-ti proteja trebuie sa iei niste medicamente...cam multe, parerea mea.mai bine prezervativul, nici nu te intoxici cu patsile si te protejezi si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.eu ma gandesc mai mult la sanatate.nu risc pentru nimic in lume.
Numeroase reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen:
* Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza.
* Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie.
* Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic, probleme digestive in urma accentuarii anabolismului, in special a cresterii secretiei de insulina, ce conduce la cresterea in greutate.
* Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii, umflarea pereţilor venelor, crampe nocturne ale membrelor inferioare, impiedicarea fluxului sanguin, fragilitate vasculara cu posibilitatea aparitiei hemoragiilor
* Piele: cloasma, eritem, urticarie.
* Ochi: disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact.
* Sistemul Nervos Central: dureri de cap, migrene, modificari ale starii psihice – depresii grave ( care pot duce la sinucidere).
* Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale, CANCER.
Pilulele anticonceptionale au fost lansate pe piata fara ca timpul acordat testarii clinice sa fie suficient – minim15 ani. Abia dupa opt ani de la introducerea lor pe piata si folosirea de catre femei s-a constatat oficial ca pilulele sunt raspunzatoare pentru numeroase complicatii vasculare ( infarct) la femeile ce le folosesc.
In conformitate cu studiile efectuate, se constata o rata cu 40% mai ridicata de decese prin efectele secundare cardio si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale – risc amplificat de 6 ori mai mult, in cazul femeilor ce folosesc anticonceptionale fata de cele ce nu folosesc şi de 22 ori mai mult in cazul femeilor care, in plus, fumeaza.
Ca orice medicament, si pilulele contraceptive hormonale pot avea efecte adverse, problemele care apar in timpul administrarii lor fiind in mare parte aceleasi: sangerari neregulate, cefalee, durere de sani, varsaturi, modificari ale dispozitiei generale. Efectele nu sunt semne de boala, ele dispar de la sine dupa primele doua-trei luni de utilizare. Astfel, femeia nu trebuie sa intrerupa administrarea lor, din contra, trebuie sa le ia in fiecare zi la aceeasi ora, pentru a determina sangerarile neregulate sa apara mai rar si pentru a nu creste riscul de sarcina.
Nu cred ca ai inteles bine intrebarea Eu nu i-au Diane 35 pentru contraceptie, ci strict la recomandarea medicului ginecolug pentru reglarea ciclului menstrual si la prescriptia medicului dermatolog in tratarea acneei severe. Si ma gandeam asa in sinea mea, ca avand rol contraceptiv sa nu cumva sa-mi micsoreze sansele de a avea un copil in viitor 2-3 ani. Multumesc pentru raspuns!
Da, anticonceptionalele pot cauza sterilitate, si chiar daca xxxYouTub nu ti-a raspuns exact, ar trebui sa iei aminte la ce a scris, iti spun eu, cel mai rau ar fi nu sa nu mai poti sa faci copii, ci sa te trezesti cand micutul are 2-3 ani ca faci un cancer sau alta boala grava, cauzata tocmai de acesti hormoni artificiali.
Din ce m-am documentat, există riscul ca să fie probleme legate de fertilitate.
Biancaaaaaaaa întreabă:
aureliaghindoac întreabă: