| Alexandrio a întrebat:

Am o intrebare si rog parerea unui expert in body building de exemplu ficatul produce pentru corpul uman o anumita cantitate de sange pentru organe si muschi.Sa zicem ca cineva se apuca de sala si isi creste masa musculara de 3 4 ori mai mare decat o avea inainte, cum face fata ficatul sa distribuie sange in aceea masa totala de muschii? macar minimum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Azµre a răspuns:

Sângele este produs de măduva osoasă care are rolul de a produce celule stem.
Celulele stem sunt celule care se afla într-o fază incipientă de dezvoltare. Toate celulele sângelui din organismul uman se dezvoltă din celule stem.
În maduva osoasă, celulele stem se dezvoltă în 3 tipuri diferite de celule:

1)Celulele roșii sau hematiile, care transportă oxigenul la toate celulele din organism
2)Celulele albe sau leucocitele care au un rol esențial în lupta împotriva infețiilor.
3)Trombocitele care ajuta la coagularea sângelui și controlează sângerările.

Cred că te-am lămurit cum este cu producerea sângelui.

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ficatul nu produce niciodata sange (nici celule sanguine, nici altceva). vei invata la scoala, in clasa a opta si atunci vei reusi sa formulezi intrebarea inteligibil, fiindca acum nu e clar ce vrei sa spui, din cauza ca ignori date elementare de fiziologie.

| karsivan a răspuns:

Nu-ti face griji organismul se adapteaza treptat odata cu cresterea musculara si ficatul, si inima si rinichii se vor adapta la noile conditii cu o conditie cresterea masei musculare sa fie naturala si treptata in urma antrenamentelor si nu in urma unor medicamenet gen steroizi anabolizanti.