Cred ca analizele pe care vrei tu sa le faci sunt cele standard: hemograma, biochimie sangvina, tgo, tgp, glicemie, colesterol, sumar urina.
Cel mai bine suni la medicul tau de familie si il intrebi daca poate sa iti dea trimitere sa faci aceste analize la alt laborator. Teoretic se poate, dar datorita faptului ca fiecare medic are contract cuun laborator si de aici ies bani, s-ar putea sa nu te lase.
Si daca te lasa, suni la synevo, gral medical, etc (orice laborator de analize din orasul tau) si intrebi acolo cand poti sa vi cu trimitere sa faci analizele astea in regim compensat si ii pui sa te programeze atunci daca se fac programari. Si poti sa iti iei trimiterea de la medicul de familie cu cateva zile inainte.
Nu poti sa-ti faci toate analizele, complete fiindca sunt enorm de multe, multe neacoperite de casa de asigurari. Nici sange suficient nu ai avea pentru asa ceva. mergi la medicul de familie si spune-i motivele pentru care vrei sa-ti faci analize.
Din pacate, din cate stiu eu, casa de asigurari nu mai are plafon deloc pe anul asta, dar e posibil sa ma insel. Discuta cu medicul tau de familie.
Nu are legatura cu fondurile, si analizele le poti face periodic, in functie de ce iese la analiza.
Multa sanatate.
User252426 întreabă: