Oricine vinde orice, numai sa scoata bani. Cu alcoolul nu am nimic impotriva, nu e deloc daunator, daca este consumat cu limita. In seara asta am fumat si un trabuc, si fumez trabucuri, dar unul la saptamana, sau chiar mai rar. Odata ce unele lucruri creeaza dependenta, iar pe altii ii umplu de bani, e normal sa se vanda.
In primul rand nu cred ca ar trebui sa iti pui intrebarea asta in felul asta, ci cam asa :
"Cum pot sa fac sa ma feresc de lucrurile care imi dauneaza? "
Apoi cu fabricarea lor lasa pe altii sa se gandeasca la asta, nu iti fa griji tu, cel mai bine fereste-te de droguri, alcool, tigari, etc!
Stii cum au aparut drogurile? A mancat unu prea mult mac si a luat-o razna.
Lucruri precum alcool, tutun, telefon, pc, internet, muzica peste tot sunt facute pentru ca mintea umana sa aiba o ocupatie si sa fie usor condusa de catre lideri. Statul tau nu vrea ca tu sa gandesti, nu vrea sa fi destept, sa iti pui intrebari. Statul vrea niste oameni prosti pe care sa ii poata controla. Aici nu vorbesc numai de Romania, e valabil si in America.
Documentarul Zeitgeist explica mai multe.
Pentru ca omul prin definitie este un animal (unul care are si constinta insa), iar animalele au placeri. Probabil si tie iti place una dintre urmatoarele : un suc acidulat, o bomboana dulce, carne de porc, de vita sau chiar si de pui, un pahar de vin, sarea in bucate, ceva picant, piperat sau pur si simplu ceva care iti si dauneaza alaturi de placerea pe care ti-o ofera prin consum... Asta ca sa ma rezum doar la mancaruri. Sa nu spun ca mergem toti cu masinile ca vrem si noi sa vedem cum arata o alta tara, un munte sau pur si simplu o destinatie mai indepartata. Folosim avioane si multe alte mijloace de transport care si ele dauneaza. De ce? Pentru ca nimic nu e perfect... totul are si parti bune si parti rele: uneori partea buna se traduce NUMAI prin placere (alcool, sex, droguri) iar partea rea inseamna mai multe (boli, probleme, cheltuieli). Si atunci cand tu ai impresia ca placerea este infima in comparatie cu partile rele vii si pui intrebarea de mai sus. Parerea mea!
DrageanElena întreabă: