Morfina administrata pacientilor cu cancer, pentru a le alina durerea, se pare ca, de fapt, le face mai mult rau. Asta arata doua studii recente, efectuate de cercetatorii americani, care au constatat ca cele mai multe dintre narcotice favorizeaza cresterea si raspandirea in organism a tumorilor maligne.
Aceleasi studii au mai demonstrat ca evitarea administrarii de narcotice in cazul persoanelor diagnosticate cu cancer pulmonar reduce extinderea celulelor maligne la celelalte organe.
Morfina slabeste sistemul imunitar
Cel mai utilizat narcotic poate favoriza proliferarea celulelor tumorale, inhiba sistemul imunitar, slabeste functia de aparare naturala a organismului si accelereaza dezvoltarea a noi vase de sange (angiogeneza) care "hranesc" tumorile.
In cazul pacientilor supusi interventiei chirurgicale, scaderea puterii de aparare a organismului implica riscul de extindere a tumorilor si invazie a tesuturilor vecine, in timp ce angiogeneza inlesneste nasterea si dezvoltarea de noi tumori.
Nu iti pot raspunde exact la intrebare, deoarece morfina nu se administreaza un ultimele clipe de viata, ca sa spun asa.
Morfina doar diminuează durerea, dar nu prelungește durata de viață, nici măcar cu o secundă.
Depinde de tipul cancerului si de organismul acelei persoane.
Dar daca se administreaza morfina, cancerul este intr-o stare avansata!
Administrarea morfinei nu determina gradul de gravitate al cancerului ci aceasta pur si simplu atenueaza marile dureri. este adevarat cu cat esti mai avansat in boala ai dureri mai mari si primesti din ce in ce mai multa. insa gravitatea bolii se determina pe baza stagiului in care este. daca este la inceput mediu sau terminal. in cazul cancerului cu cat este mai intinsa zona tumorii si cu cat ea creste mai mult se trece catre faza terminala.
secessumaeternum întreabă:
User252426 întreabă: