Foarte bună întrebarea ta!
Căscăm deoarece nu avem suficient oxigen. Prin căscăt se oxigeneaza creierul.
Căscăm atunci când suntem plictisiţi, obosiţi, ne e somn, abia ne-am trezit ori suntem într-o încăpere neaerisită, cu puţin oxigen.
Cascatul nu are legatura cu somnul, atunci cand dormim mult si ne trezim dc mai cascam cateodata!
si as dori sa faceti urmatorul test sa vedeti ce legatura are cascatul dar putina pricepere ar fi ideala!
spuneti in gand fara ca sa va ganditi la altceva decat la urmatorul punct, spuneti aproximativ de 3-4 ori Tatal Nostru si sa vedeti de cate ori cascati!
concluzia?
Buna!
M-am interesat pe google si am gasit ceva ce te poate ajuta! Iti ofer un link sau poate doua?!
http://www.scientia.ro/......ascam.html
Am citi si eu si mi se pare ca e foarte interesant! Iti multumesc ca ai pus intrebarea:)). Poate ca nici nu ma interesa daca nu puneai intrebarea!
P-pa!
Cascam pentru ca suntem oositi, iar atunci cand cascam se relaxeaza tot corpul[asa scria intr-o carte ]
Cascatul este un act pe care nu il putem controla, care se manifesta prin deschiderea larga a gurii. El permite o inspiratie profunda si o expiratie pe masura, fiind legat de oboseala, de nevoia de somn sau de lipsa de activitate.
Pai cascam pentru ca ne este somn Atata lucru nujjtii mai copchila asta inveti la gradi
Am avut un episod anul trecut a inceput cu o tuse..nu aveam aer. apoi nu am putut casca..plinge..suspina..am fost la ORL.m-i s-a spus vine de la corzile vocale..nu sint relaxate sint rigide.a trecut acum am alt episo9d nu pot6 casca.e groasnic. vreau un sfat..multumesc anticipat
Exact cum s-a spus, insuficienta oxigenare a creierului determina aparitia cascatului, asa ca daca ai ajuns sa casti poate ca ar fi mai bine sa te culci