| Blue597 a întrebat:

Am o mare problema!
De 4 luni am redus caloriile pentru a slabi.Trebuia sa ma opresc mai devreme, deoarece acum sunt cu 5-6 kg sub greutatea ideala estimata de un cantar de la clinica de nutritie unde ma duc, eu fiind anorexica.De o luna imi cresc treptat caloriile, intre 20 si 50 pe saptamana, dar eu tot slabesc: nu in acelasi ritm. Nutritionista mi-a aratat cum ar trebui sa procedez, dar se pare ca a facut mai rau.In loc sa am 36-38 kg eu am 32(tin sa specific ca eu am muschiul scheletic sub medie, la greutate) si vreau sa cresc cu 1-2 kg glicogenul si cu 500 g masa musculara.De cand ma duc la acesta nutritionista, nu vad schimbari radicale. Eu cantaresc/masor tot ce mananc, e un chin.
Dar totul a inceput cand am vrut sa slabesc, mai ales la burta si la picioare, asta din decembrie 2022.Pana in aprilie 2023 am facut sport,fara rezultate semnificative. Dupa a inceput teroarea si reducerea caloriilor.
Ma gandeam ca poate exista o metoda prin care sa te ingrasi numai intr-o parte a corpului(eu nu am strat adipos mai deloc pe picioare,dar am pe burta un pic, iar la umeri ca oamenii din lagarele de munca).Se pare ca am ars grasimea din partea de sus a corpului, care nu trebuia. Am nevoie neaparat de o opinie legata de consumul caloriilor dupa o dieta restrictiva fara sa te ingrasi, pot sa scriu si meniul meu dintr-o zi, dar nestiind exact cat slabesc pe saptamana. Poate exista solutii.Si neaparat sa trec peste anorexie, totusi eu nu imi induc voma, nu suport sa aud!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Yuoia a răspuns:

S-a scris de multe ori aici ca nu poti nici slabi si nici ingrasa numai in anumite parti ale corpului. Dar voi tot nu intelegeti.
Cand te ingrasi, de obicei pui prima data pe burta si apoi in rest.
Cand slabesti, incepi de la extremitati si ultima e burta. Nu stiu sa-ti explic medical de ce se intampla asa.
Poate ar trebui sa ridici numarul de calorii. Dar sub control. Ai grija sa nu te ingrasi mai mult decat ai fost.

| Sekim a răspuns:

Este imposibil să te îngrași doar Intr un anumit loc. Ce i drept, unele persoane sunt predispuse sa stocheze grăsime în anumite părți ale corpului ( spre ex burta sau solduri ) dar nu e o chestie atât de des întâlnită. Întrebarea mea este, daca tu colaborezi cu un nutriționist, nu i ai spus faptul ca vrei sa iei in greutate? Sau nu știe cum să faci asta? Ambele variante sunt rele. Oricum, sa cresti caloriile cu 20-50 mi se pare o prostie deoarece e extrem de greu sa masori atât de puține calorii. Daca vrei să crești in greutate, intra Intr un surplus caloric mai mare, spre ex 250 kcal.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sekim):

Si sa nu uitam si de sport. Cresti caloriile masiv, cresti si efortul zilnic pe masura, si faci asta in mod constant. Ca sa nu te ingrasi ca ET...

| Aurora99 a răspuns:

Buna, Blue! Am fost si eu in situatia ta si stiu cum este. Daca doresti sa te ajut, da-mi mesaj in privat, te rog!