Varza. Foaie de varza, nu murata. Speli bine, crestezi un pic, o zdrobesti eventual intre dinti doar un pic cit sa lase zeama, si o tii in zona maselei o ora-doua-trei. Poti sa dormi si cu ea in gura, nu e problema. E incredibil de eficienta la inflamatii gingivale/masele. Oricum, daca e infectie, mai devreme sau mai tirziu tot trebuie sa treci si pe la doctor.
Este doar începutul, una dintre zecile de carii ți-a ajuns la nerv, acel dinte mai poate fi salvat încă.
Eu am vreo 10 plombe în gură și mai am vreo 5 carii superficiale deși mă spăl pe dinți și fac detartraj la 4 luni, că am și aparat ortodontic. Dacă vrei să mai ai dinții tăi naturali până la 30 de ani, du-te și ai grijă de ei.
D-zeu te uraste si vrea sa te pedepseasca, da stiu, iti e MUUUULT prea greu sa iti ridici dos-ul paros si gras de pe scaun si sa te duci la dentist, nici macar durerea nu te poate face sa consideri asa de abominatie
Un paracetamol, sau când n-ai nimic in casă leac băbesc sare incinsă in tigae și pusă in prosop sau ceva. Nu trebuie incinsa exagerat sarea, ci cât sa fie suportabilă pe obraz.
Ai o infectie care avanseaza. Se agraveaza. Nu sta (degeaba) acasa. Mergi la stomatolog!
E infecție sau carie ce a ajuns la nerv. Doar la un cabinet stomatologic poate fi tratată.