Buna
cred ca aveai infectie cand ti-a plombat-o, ai facut radiografie la acea vreme?, nu ezita si fa o vizita la acel medic sa verifice despre ce e vorba.
O zi frumoasa sa ai
Eu am patit exact la fel. Am intrebat dentistul si mi-a spus ca ii normal sa fie totusi sensibila maseaua. Ma mai doare si pe mine cateodata, cand apas pe ea sau la diferite temperaturi.
Eu am mai avut o masea pe care daca apasam ma durea, era cam cariata si dupa o radiografie stomatologul a ajuns la concluzia ca are puroi si ca trebuie scoasa, de aici a fost dezastru. Am dantura zdravana si radacini adanci si puternice si a fost un calvar sa o scoata.A durat mai bine de o saptamana pana a putut sa o scoata toata, durerii cand tragea de masea sa o rupa de pe maxilar de era sa lesin de 2 ori, m-a luat la palme prin cabinet pe acolo sa-mi revin, off. Maine ma duc din nou la dentist sa vad ce are, sper sa nu fie nimic grav asa cum ai zis tu, doar sa fie sensibila.Mersi,m-ai usurat!
Sper sa nu fie nimic grav si sa fie doar sensibila cum am patit si eu. Du-te din nou la dentist, succes.
Mersi!
O infecție la baza ei! Feugi la medic să o desfacă și să faci tratament + recurățare canale!
Nu stii cumva daca am infectie trebuie scoasa neaparat maseaua? Pentru ca am mai avut o masea care a avut puroi si a trebuit scoasa, dar altfel era zdravana maseaua, mi se pare prea mult o extractie pentru puroi.
Daca asi sti ti-asi zice cu cea mai mare placere dar numai doctorul poate decide asta daca trebuie sa-ti scoata sau numaseaua, depinde de problema si cauza ei.
Good luck!
Abia acum am citit cu atentie. Daca faci mereu infectii, cauta un stomatolog bun (schimba-l) care sa-ti faca un tratament serios si pastreaza dantura.
Nu stii cumva daca am infectie trebuie scoasa neaparat maseaua? Pentru ca am mai avut o masea care a avut puroi si a trebuit scoasa, dar altfel era zdravana maseaua, mi se pare prea mult o extractie pentru puroi.
Nu ar trebui scoasa. Se poate face tratament.
Poate nu este facuta lucrarea cum trebuie, nu ti-a omorat bine nervul sau nu a curatat cum trebuie caria. Si eu am patit-o. Ca un pont, pot sa-ti te indrum sa folosesti o pasta de dinti pentru dinti sensibili. Chiar daca e mai scumpa, chiar da rezultate buna si de lunga durata.
Da am avut, dar din pacate maselele mele sunt cu 4 radacini, iar la majoritatea sunt 3 radacini. Apoi mai e sansa ca plomba sa fi patruns adinc si sa fi spart chiar radacina, si din asta am avut. Alta situatie mai e cand organismul tau nu accepta materialul din care e facut plomba si e sensibil. te-as sfatui sa faci o radiografie ca sa fii sigur ca nu ai si un rest de nerv. Orice e posibil. Sanatate.
Si la mine sunt cam la fel maselele. Nu stiu, simteam uneori gustul plombei, dar sa fi patruns adanc si sa sparga radacina, nu prea cred, mi se pare prea SF.Maine merg la stomatolog si sigur o sa ma trimita la radiografie.Mersi de sfat!
Nici un stomatolog cu adevarat bun nu va scoate maseaua daca are radacini sanatoase. Asta ti-o zic din proprie experienta. Stomotalogul meu (o doamna super) nu-mi permite sa scot nimic din gura ea zice asa: totul se poate trata, numai sa fie radacinile sanatoase. Si am avut o masea rupta de tot, si 2 radacimi erau prea bolnave, insa din celelelate 2 ramase mi-a crescut o masea artificiala, e drept ca-i mai fragila, dar stradui si eu sa rup chiar oase. Asa ca pastreaza dintii tai.
Nu mai scot nimic fara sa consult cel putin 3 medici stomatologi.Cea pe care mi-a scos-o eu zic ca era buna maseaua, chiar m-am mirat cand mi-a spus ca trebuie scoasa.Cand a reusit sa scoata ultima radacina era cat de cat mai mare(pentru ca restul erau doar bucati, la cat de buna si tare era maseaua nici nu putea sa o scoata cat de cat intreaga, doar pe bucati si cu freza) era intreaga si arata bine, nu parea afectata.In fine, astept verdictul de maine.Mersi de sfaturi!
Deeaandreea9156 întreabă: