| Xtiinna a întrebat:

Am o masea Cu puroi si mi umflate tare de tot
As vrea sa stiu si eu ce se pune sa nu mai fie umflata? Apa rece sau apa calda ii buna? La puroi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| mymed a răspuns:

Cald in niciun caz.
Urgent la stomatolog
http://www.mymed.ro/durere-masea-tratament.html

| Mayar a răspuns:

Apa calda face sa circule si mai tare sangele si sa se agraveze puroiul. Apa rece nu.
Insa, daca vrei sa se dezumfle, ia in gura tuica si tine-o cam 3 minute, apoi scuip-o. faca asa de vreo 3 ori pe zi, chiar mai des, si functioneaza. Insa tuica trebuie sa fie foarte tare, nu precum cea din magazin.
Spirtul este bun, insa ingerat este periculos, insa tuica, cum multi o beau pana se imbata, nu face niciun rau daca o tii in gura.
Sa te faci bine repede!

| KodrutZ a răspuns:

Doctor stomatolog, URGENT! Nu de alta, dar poti sa mori de la asa ceva. In alta ordine de idei, foaie de varza proaspata usor zdrobita, o tii in gura. E foarte eficienta, posibil sa dezumfle maseaua de tot chiar, insa trebuie musai SA MERGI LA DOCTOR.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ai un abces dentar şi NU prea ai ce face "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Toate cele bune.

| GaBrIeLa1994 a răspuns:

Apa calda in nici un daz dar nici cea rece, din cate am auzit, o solutie de urgenta pana sa ajungi la doctor e sa tii pe masea cateva secunde o gura de tuica sau sa pui pe vata alcool medicinal si sa-l tii pe masea cateva secunde, bafta! si grabeste-te la doctor

| LisaZafre a răspuns:

Buna! 1.NICIODATA DAR NICIODATA sa nu pui apa calda la inflamatii de genul ptc aceasta nu va face decat sa simti durerea mai profund.
2.Maselele nu se umfla, ci gingia, deci la nivelul gingiei tale ai o abces (Colectare de puroi, bine delimitată de țesuturile din jur, formată în urma dezintegrării țesuturilor, de obicei sub acțiunea unor agenți microbieni sau parazitari), ceea ce necesita vizita la un stomatolog pentru ca infectia sa nu se extinda. Anyway...bafta! Te pup :*

| Belllla a răspuns:

Ia o aspirina, si compresa cu apa rece la masea. De preferat sa consulti un medic dentist.

| alexbestt a răspuns:

Du-te ma mai repede la stomatolog nu e de joaca, cu abcesele poti sa ajungi la probleme cardiace.

| Tabarcea_Ioan_1983 a răspuns:

Cear trebui sa-fac sa scap cat mai repede de puroil de-la
Dinte si umfla tura apa rece este buna?