Maselele de minte sunt ultimele care cresc si primele care se strica. Uneori, o masea de minte nici nu creste ca sa depaseasca gingia.Eu am facut o interventie chirurgicala stomatologica ca sa salvez o astfel de masea,care crescuse putin si era paroape acoperita de gingie. Si pentru ca deja facuse o carie, stomatologul a hotarat s-o imbrace si pentru asta a trebuit sa taie carnea care era in jurul maselei ca sa aiba pe ce pune imbracamintea, sa iasa la "lumina" maseaua.
Cresterea acestor masele este foarte dureroasa. Sunt sigura ca si atunci cand suntem bebelusi si ne cresc dintii ne doare, ca plangem, doar ca nu mai tinem minte.
Cresterea lor nu cred ca are legatura cu cresterea in inaltime.
La mine a crescut o parte din masea, iar cealalta parte inca nu a crescut chiar de tot, si ma doare gingia.
De asta e bine sa faci o radiografie, ca sa vezi daca nu cumva maseaua ta creste stramb din moment ce numai o parte din coroana este vizibila.
Am inteles. Multumesc!
Buna!
Cel mai sigur raspuns il afli de la un stomatolog daca te duci la el cu o radiografie facuta strict pe dintele acela. Se poate sa fie pur si simplu ritmul lui de eruptie mai lent, dar se poate si sa aiba o pozitie anormala de eruptie, adica sa iasa stramb si sa impinga molarul de langa el, caz care este de nedorit. Mergi la un medic iar el te va linisti!
Hint: sunt medici la care consultatia este gratuita, chiar si la cabinete private. Prin urmare nu te costa nimic sa afli o parere avizata!
Nu are importantă creșterea organismului cu creșterea măselelor de minte, da, ele sunt foarte dureroase. Sunt unele persoane foarte norocoase și nu le cresc măselele de mine, în schimb celorlalți le pot crește de la una până la patru măsele. Un control la medicul stomatolog ar fi indicat. Multă sănătate!