Bună!
DEPINDE de cauza acestei dureri!
Cel mai probabil, ai o carie ( de aceea este şi "găurită" ) şi îţi este afectat nervul acelei măsele...
Mama ta are dreptate : durerea de la măsea se poate resimţi şi în ureche
TREBUIE să mergi cât mai curând la stomatolog pentru ca să vadă despre ce este vorba!
Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.
Toate cele bune.
Da, este forte posibil sa fie durerea de la masea. Mergi cat de repede sa o rezolvi, pana nu se infecteaza si trebuie scoasa.
Am avut exact aceeasi problema. Dragul meu, imi pare rau sa-ti spun dar trebuie sa mergi imediat la medicul stomatolog deoarece ai o infectie dentara ( la radacina dintelui ). La stomatolog trebuie sa-ti scoata nervul, nu are ce altceva sa faca ( nu te teme, nu doare absolut deloc ). Dupa ce iti scoate nervul, trebuie sa-ti puna antibiotic vreo 3-4 saptamani. Dupa ce iti pune de mai multe ori, iti curata acolo bine bine si apoi plomba si gata
Du-te cat mai repede la stomatolog, altfel se infecteaza si mai rau, si o sa te doara si mai tare
Ai o carie profunda si v-a trebui sa-ti omoare nervul si sa iti plombeze canalele si maseaua.Mergi urgent la medic pana nu pierzi maseaua sau faci pulpita!
anonim_4396 întreabă:
LarisaChe07 întreabă: