Cu timpul se va toci și nu te va mai jena. Dar dacă mergi la stomatolog nu este neapărat nevoie să ți-o extragă, îți poate pune o plombă. Cu timpul vei avea probleme, chiar dacă momentan nu te doare. În plus, o dantură defectuoasă are șansa să-ți creeze probleme stomacale, fiindcă nu se realizează optim masticația.
Cel mai bine e sa mergi la dentist sa ți-o plombeze că dacă continui să mănânci chestii tari in locul ăla risti să se spargă și mai tare și să rămâi cu niște colturi, iar apoi nu mai ai ce face decât să ți-o scoată.
Așa am gândit și eu acum 20 de ani!
S-a ciobit un molar și nu am mers la stomatolog! Am zis că merge și așa!
Ce s-ar întâmplat? Măseaua s-a erodat în timp din cauza ciobirii smalțului care o proteja, a apărut o carie care a evoluat și a ajuns la "pulpă". Atunci am văzut ce e durerea de măsele și infecția, iar după o lună am fost nevoit să o scot!
Așa că mergi de urgență la dentist și plombează măseaua!
In plus fata de ce a spus gabicoo
iar dupa ce o scoti TREBUIE sa acoperi locul, pentru ca altfel toti dintii se apleaca (fiecare dinte se sprijina pe cel de dinainte, iar daca sprijinul dispare atunci se apleaca) si mai devreme sau mai tarziu o sa iti cada... MAI MULTI DINTI
asa ca o sa iti pileasca doi dinti din fata si unul din spate, o sa le scoata nervul si apoi o sa ii imbrace cu o punte peste cel lipsa, CARE O SA TE COSTE CATEVA SUTE DE EUROZ
sau poti sa pui implant care costa de la 800 de euroz in sus
iar o plomba pusa acum cat e problema foarte mica si inca nu te-a durut nimic, costa 50-80lei
FA SOCOTEALA
aureliaghindoac întreabă: