Problemele tale cu greutatea sunt de la ceva hormonal nu de la acel KFC mancat 1 singura data!
Problema este in alta parte.
Am avut o perioada cand am slabit si aratam ca si cand as fi facut sala fara sa fac sala, iar tu practic te infometezi si nu slabesti, deci undeva e o problema si nu e de la acel fast food!
Cred ca ai putea sa mergi la un endocrinolog...
Mergi la un medic gastro-enterolog si iti va spune acela ce analize sa faci, eventual o gastroscopie si probabil o colonoscopie.
Sanatate maxima!
In primul rand, nu ai cum sa iei in greutate 8 kg intr o luna din cauza unui meniu la KFC, e imposibil. Daca faci un calcul tinand cont ca un kg de grasime reprezinta aprox. 7700 kcal, tu intr o luna si ceva ai fi consumat 61, 600 kcal ( si asta ar fi doar surplusul necesar ). Sunt destul de sigur ca nu verificasei pana atunci cantarul de ceva timp sau poate pur si simplu cantarul nu functiona cum trebuie.
In al doilea rand, "dieta" ta e un vis urat. Salata de legume si ciorba? Ar trebui sa spui multumesc ca ai avut putere sa scrii intrebarea pe TPU. Acest antrenor despre care vorbesti, stie despre "dieta" ta? Daca raspunsul este da, nu ar trebui sa iti mai fie antrenor. Cum am spus sus, un kg de grasime reprezinta aprox 7700 kcal. Pentru a pierde in greutate, daca spre ex corpul tau consuma 1500 kcal, iar deficitul tau este la 1000, tu vei pierde 1 kg in 15 zile ( facand nimic ). Procesul asta de a pierde in greutate necesita timp, nu se intampla peste noapte, iar faptul ca tu te infometezi grav si esti si stresata face si mai rau organismului. Incepe sa mananci corespunzator cu x mese pe zi ( structurate cum vrei tu ) si stabileste ti un deficit corect. Faza cu mancatul pana la o anumita ora e o ineptie, poti sa mananci la orice ora si nu exista absolut nicio diferenta ( mai putin mancatul inainte de a dormi din motive logice ).
In al treilea rand, tu in momentul de fata nu iti asiguri deloc macronutrientii necesari ( nu esti nici aproape ), posibil nici micronutrienti destui. Daca ai probleme cu stomacul, consuma fibre si vezi daca te simti mai bine( cereale - ovaz/fulgi porumb etc.). Exista posibilitatea sa ai retentie de apa, dar din ceea ce spui tu nu avem de unde sa stim exact care e problema ta. Pune-ti dieta la punct, lasa gandurile astea pesimiste, antreneaza te la sala mai intens si verifici peste o luna starea ta generala.
Deeaandreea9156 întreabă: