| FLAViЯ a întrebat:

Am o nelamurire: am citit pe net despre o vezica urinara super activa, din cauza careia ne dumcem mai des la baie decit norma si aceasta nu se datoreaza unor infectii. Am intseles ca aceasta se poate trata printr'o obisnuinta, deci sa nu mergem foarte des la baie, adica de kite ori iti vine senzatia care de fapt e gresita, dar daca e posibil sa te tii ca sa se obisnuiasca cu urina in cantitati mari, din alte surse am aflat ca anume trebuie sa te duci de cite ori simti nevoia ca sa nu se slabeasca muschii vezicii. Care dupa parerea voastra e mai aproape de adevar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| kai a răspuns:

La pacienţii cu leziuni neurologice centrale sau periferice, mecanisme complexe de reglaj sunt bulversate şi, în funcţie de nivelul leziunii, pot apărea:
- hiperactivitate vezicală datorită unor contracţii spontane ale vezicii în cursul umplerii – este cea mai frecventă perturbare;
deci nu este chiar normala.
Ideal este sa elimini continutul vezicii biliare de cate ori este nevoie.

| kai a răspuns:

La pacienţii cu leziuni neurologice centrale sau periferice, aceste mecanisme complexe de reglaj sunt bulversate şi, în funcţie de nivelul leziunii, pot apărea:
- hiperactivitate vezicală datorită unor contracţii spontane sau provocate ale vezicii în cursul umplerii – este cea mai frecventă perturbare;
deci hiperactivitatea vezicii urinare nu este chiar atat de normala, ideal este sa eliminam continutul de cate ori apare inpulsul de eliminare.