Carbohidratii pot fi divizati in 3 categorii diferite in functie de provenienta lor dupa cum urmeaza:
Zaharuri sau carbohidrati simpli prezenti mai ales in alimentele rafinate de tipul bomboanelor, dulciurilor si bauturilor dulci carbogazoase, dar si in anumite fructe, legume si lapte.
Amidonul sau carbohidratii complecsi regasiti in paine, paste si cereale, cartofi, mazare si porumb.
Fibre vegetale sunt tot carbohidrati complecsi care ofera numeroase beneficii organismului si sunt regasiti in fructe si legume, nuci, seminte, fasole si cereale integrale.
cateva articole interesante din care vei intelge ce anume sunt carbohidratii
https://www.medicover.ro/......1298,n,287
https://www.drmax.ro/......u-sanatate
In general mierea e procent mare zahar, mai contine apa enzime, vitamine, etc. dar multi zic ca e un zahar sanatos, dar indiferent de sursa, tot zahar are, fie ca e direct de la apicultor, fie ca e de cine mai stie unde.
Asta inseamna ca are 79 grame zahar, adica carbohidrati.
Zaharul este un carbohidrat, adica este alcatuit din carbon, hidrogen si oxigen chimic vorbind.
Cind spunem carbohidrati, nu inseamna doara zahar, carbohidrat este si amidonul si fibrele si care or mai fi.
De aia pe eticheta spune total carbohidrati, apoi sub, scrie ce carbohidrati ar contine., zahar, amidon, corn bla bla
In cazul produslui aratat de tine, ala contine doara zahar.Dar si zaharurile la rindul lor is mai multe cum ar fi : glucoza, fructoza, zaharoza, lactoza, etc.
Daca este miere, acolo ai zahar- glucoza/fructoza 50/50 % aia contine mierea si apa la balamuc, plus alte ingrediente de la flori, polen sau urme, si mai stiu eu ce rahaturi.
Tu si multi oameni credeti ca daca mincati miere gata e altceva decat zaharul de la magazin, nici pomeneala, toate is la fel, diferenta consta in continutul de apa.
Zharul de la magazin este mai prelucrat, adica mai finisat sa-i zic asa, sa nu contina impuritati, si are apa f putina.
Zaharul de la magazin tot de la plante este luat, nu te gindi ca omu e capabil de minuni toate minunile din lumea asta is facute de plante.
Plantele fac zahar nu omu, nu albina. Omu si albina doara fura zaharul de la plante, albinele mai exact il fura, lasa floarea aia fara zahar, zaharul ala nu este pus acolo pentru albine dar na, e mai bine sa iei dea gata decat sa fabrici tu.
Albina fura de la flori, omu fura de la albina uite asa se fura unu pe altul.
Dar la un mom dat omu o vazut ca poate sa obtina zahahr mult mai usor decat sa creasca albine, asa o extras el direct zaharul din plante.
Asa cum extragem si sarea din apa de mare nu? Lasi apa de mare la soare in bazine, apa se evapora, ramane sarea, o finisezi, doar no consumi cu alte impuritati si ai sare.
La fel ai si zahar.Europenii au fost ultimii care au extras zaharul din plante, asiaticii si bastinasii americani o facea de mii de anii inainte.
Referitor la continut toate contin la fel, adica cea fabricat acea planta.Plantele fabrica zahar 50/50% glucoza si fructoza.
Aia e tot.Folosim zahar extras ca ocupa mai putin loc si se extrage mai usor comparativ sa cultivam albine, sa le crestem sa le luam apoi mierea.
Ca idee orice consumat in execes dauneaza. Daca consumi zilnic borcane de miere o sa te ingrasi, este la fel de daunatoare ca si zaharul consumat mai mult decat trebuie.
Dar fara zahar nu exista viata, daca ar dispare zaharul, dispaream toti, dispare toata viata de pe pamint, mai putin unele microrganisme rudimentare.
Zaharul este motorul lumii vii, este combustibilul prin care viata se misca, fara deja nu mai suntem.
Am uitat sa zic, is si animale care produc zahar, mamiferele produc zahar, daca ai auzit, lactoza, este zahar din lapte.
Mai sunt ceva insecte care produc zahar, dar in cantitati f mici.
Plantele is baza, ele is consumate de animale, de acolo luam zahar, saruri, minerale, vitamine,
Daca dispar plantele ne-am dus si noi pe copca, or sa ramana doara microrganisme de astea rudimentare.
Înseamnă că este compus din molecule de zahar simple, cele care nu necesită descompunere.
Pe scurt, zaharul e carbohidrat. Vrea sa spuna ca acei carbohidrati sunt compusi numai din zahar. Aceste valori sunt date pentru cei care tin la dieta si pentru diabetici. Diabeticii pot manca carbohidratii gasiti in cartofi, paine, orez, paste etc dar trebuie sa fie foarte atenti la zaharuri pentru zahar creste instantaneu glicemia si pentru ca si ingrasa. De ex sa zicem ca iei un croissant si scrie pe el ca are 50g carbohidrati dintre care zaharuri 20g. Asta inseamna ca au fost adaugate 20g zahar.
La miere e altceva pentru ca zaharul ala e de fapt glucoza. Glucoza e tot zahar dar e alt tip, are cam acelasi efect asupra glicemiei si siluetei doar ca e un pic mai sanatos. Totusi e extrem de rar sa gasim miere veritabila in tara asta. Multe din sortimentele din magazine sunt contrafacute adica e adaugat sirop de zahar in ele si multi dintre apicultori le dau un fel de sirop de zahar la albine. Adica ele vomita (ca asta e practic miere, o voma de albine) de fapt zaharul ala cu care au fost hranite nu din ce au adunat ele de la flori si ce plante mai viziteaza ele. Eu una nu mai cumpar miere ca nu am incredere
anonim_4396 întreabă: