| giuliaelena666 a întrebat:

Am o nelamurire in legatura cu starea mea de sanatate.Deci intr o luna am racit de 3 ori consecutiv,inainte nu raceam asa sau daca era sa racesc,ma durea gatul,luam o pastila si imi trecea,iar acum daca ma doare gatul incepe sa mi se infunde si nasul apoi sa ma simt fara vlaga, pe urma apare tusea si raguseala, iau tratament de 5 zile si e din ce in ce mai rau.Am fost la doctor si mi-a zis sa continui cu tratamentul dar maine ma duc sa mi ia niste probe la gat si la nas. Tind sa precizez ca eu nu mai fumez de 3 luni, credeti ca sunt sanse sa fie din cauza tigarilor pentru ca eu nu cred si sunt confuza

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sigur, tigarile iti agraveaza mult starea. Fumatorii fac infectii mai frecxvente si mai grave, iar vindecarea este mult mult mai dificila, chiar daca se intrerupe fumatul iemdiat ce apar primele semne de boala. Daca cumva se intrerupe fumatul cand boala deja s-a instalat, pot aparea si complicatii serioase. E unul din beneficiile imediate ale fumatului, o viroza care unui nefumator ii trece in 3 zile, la un fumator va dura macar doua saptamani.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca este din cauza tigarilor, care scad drastic sistemul imunitar!
Fumatorii sunt de 2 ori mai expusi la riscul de facut infectii respiratorii, vindecarea fiind foarte greoaie.