anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nelamurire si as vrea din tot sufletul sa stiu raspunsul. intrebarea mea este urmatoarea: daca eu am fost infectata cu virusul hepatic, mai pot lua boala de la iubitul meu. nu am avut inca rapoarte sexuale fara protectie iar el a fost gasit cu Hepatita B

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand conteaza cu ce virus hepatitic ai fost infectata. Daca ai avut hepatita A, C, E sau G, nu esti protejata fata de hepatita B.
In al doilea rand, exista mai multe tulpini de virus B, iar daca ai fost infectata cu o tulpina, imunitatea s-ar putea sa nu te protejeze fata de o alta tulipna (nu poti afla).
Spre norocul tau, exista vaccin pentru hepatita B care te protejeaza de toate tulpinile. Vaccineaza-te, intreaba in cat timp se instaleaza imunitatea si cat timp dureaza si vei fi protejata.

Abh
| Abh a răspuns:

Hepatita B se transmite prin fluide corporale de la o persoana infectata cu virusul hepatic la o persoana sanatoasa. Aceasta boala nu da imunitate, ramai pe viata cu antigenul in sange si il transmiti oricand daca nu te protejezi cu prezervativ, de exemplu. Poti face boala de mai multe ori, ma refer la forma acuta a ei.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Trebuie sa te protejezi in permanenta, foloseste prezervativul, riscul e prea mare.

| drpopa a răspuns:

Hepatita virala B se cronicizeaza intr un anumit procent dar aceasta se poate si vindeca cu tratament corect daca a fost depistata la timp, cel mai frecvent infectia initiala nu e recunoscuta, tratamentul e tardiv si diagnosticul este pus dupa analize de rutina, important este daca sunteti infectati cu acelasi tip de virus statusul actual al infectiei ( stabilit prin teste antigen specifice, determinarea transaminazelor ) evident medicul gastroenterolog stabileste pe baza acestor date stadiul actual al afectiunii si da indiatiile necesare in functie de rezultat, pina cand reusesti sa parcurgi aceste etape este indicat sa utilizezi prezervativ

| constantyna a răspuns:

Intereseaza-te in primul rand daca virusul hepatitei B este de mai multe tipuri(tulpini sau variante), daca da, evident ca puteti face, fiecare, infectia(infestarea) cu virusul luat de la celalalt...Este o situatie foarte delicata.Nu va grabiti sa luati o hotarare pana nu sunteti lamuriti! Iar o "doza" noua de virusi nu stiu daca este buna!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mergi imediat si vaccineaza-te.Imunitatea o capeti de-abia dupa 6 luni.Pana atunci te poti infecta de la el in orice moment.