Eu fac asta de ani buni. Primul jet trebuie si chiar dimineata pe nemancate.
Lasa urina sa curga 2-3 secunde si apoi urineaza in primul recipient - cel de urocultura, apoi in cel de-al doilea - cel pentru sumarul de urina. http://www.i-medic.ro/analize/urocultura
Cred ca s-a incurcat un pic asistenta.Cred ca a vrut sa-ti spuna ca primul jet, referitor la ordinea recipientelor, in recipentul pentru urocultura si apoi in celalalt pentru sumar de urina.Lasa urina sa curga cateva picaturi adica primul jet si apoi recoltezi in ordinea mentionata mai sus.
Bună!
La urocultură NU se utilizează primul jet de urină!
"Recoltarea probei de urocultură la femei :
Cum se recoltează
Atenţionări:
· Nu deschideţi recipientul pentru urocultură până în momentul folosirii şi nu-i atingeţi cu mâna partea interioară.
· Pregătiţi tampoane de tifon steril pentru toaleta zonei genitale.
· Dacă nu dispuneţi de duş mobil, pregătiţi din timp apă fiartă şi răcită şi un irigator pentru clătire intravaginală.
· Dacă sunteţi sub tratament cu antibiotic îl veţi întrerupe cu 24 ore înainte de momentul recoltării (se menţionează acest lucru la predarea probei).
Momentul recoltării
· prima urină de dimineaţă, când aceasta este mai concentrată sau
· la cel puţin 3 ore de la micţiunea anterioară.
Tehnica de recoltare la femei
· Vă scoateţi lenjeria intimă.
· Vă spălaţi mâinile cu apă şi săpun şi le uscaţi cu hârtie de toaletă sau cu un prosop curat.
· Vă faceţi toaleta zonei genitale cu apă şi săpun, clătind abundent cu duşul mobil sau cu irigatorul cu apă fiartă şi răcită.
· Ştergeţi zona genitală cu tampoane de tifon steril.
· Dacă aveţi o scurgere vaginală veţi introduce în vagin cu tampon de vată steril, pentru a împiedica contaminarea urinei.
· Desfaceţi cu grijă urocultorul din ambalaj şi puneţi deoparte capacul, fără a-i atinge partea interioară
Ţinând cu degetele labiile depărtate, începeţi să urinaţi în vasul de toaletă. Fără să întrerupeţi jetul, prindeţi în recipientul steril 10-20 ml urină cu precauţia de a nu atinge marginea recipientului de tegument sau lenjerie.
· Retrageţi recipientul din jet cât labiile sunt încă depărtate şi micţiunea continuă.
· Imediat după recoltare recipientul va fi închis cu grijă şi păstrat la loc răcoros (dar nu mai mult de 2 ore) până când va fi adus la laborator.
Transportul probei
Recipientul, bine închis, pentru a nu permite scurgerea urinei va fi transportat la laborator în maxim 2 ore din momentul recoltării.
Atenţie!
Corectitudinea rezultatului este mult influenţată dacă:
Probele nu au fost recoltate conform instrucţiunilor de mai sus
Probele nu au fost aduse în maxim 2 ore de la recoltare şi nu au fost refrigerate." - SURSA :
http://www.policlinicapromed.ro/......ltur%C4%83
Toate cele bune.
Am vazut intamplator mesajul tau. Te anunt ca ei i s-a propus SUMAR DE URINA si UROCULTURA. Se face analiza urinii din acelasi recipient. Ptr sumarul de urina este vorba de primul jet, urocultura, al doilea jet de urina. Din acelasi recipient i se face analiza pentru ambele probe. I s-a spus corect. Sumar de urina si dupa urocultura. De asta i s-a spus primul jet pentru ca face si sumar. Si Madyna, nu mai intreba pe oricine anumite chestii, ca pe internet toata lumea e dr si asistenta. Daca asistenta ti-a spus sa faci asa inseamna ca stie ea de ce si ti-am dat si explicatia.
gamze întreabă: