| XxXBossXxX a întrebat:

Am o pereche de ochelari pe care nu i-am purtat de mult.Azi i-am incercat dar de la distanta vad in ceata si tot putin in ceata de la aropiere.Mi sa defectat vederea fiindca nu i-am mai purtat sau ochelari nu sunt buni? ajutati-ma DAU FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Ochelarii sunt aceeaşi ( ca în trecut ), ei NU s-au "defectat", deci sunt "buni" - dar, NU sunt potriviţi afecţiunii tale.

Între timp, deoarece NU ai mai purtat ochelarii, ţi s-a agravat afecţiunea oculară şi este NECESAR un alt control oftalmologic ( pentru a se stabili ce ochelari ai nevoie ACUM )!

Mergi la medicul de familie, soliciţi o Trimitere la oftalmologie, îţi faci o Programare şi te duci la un NOU control, pentru evaluare şi prescrierea ochelarilor necesari.

Toate cele bune.

2 răspunsuri:
| XxXBossXxX explică:

Multumesc mult pentru raspunsul tau!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca porti ochelarii, in cam 1 an trebuie sa adaptezi dioptria, fiindca se modifica. Daca ar trebui sa-i porti si nu-i porti, modificarea se face in maxim 2-3 luni. Deci da, ti-ai stricat vederea nepurtand ochelarii