| civarele a întrebat:

Am o perioada in care ma trezesc intre orele 1 si 4 apoi earasi adorm.ce as putea face ca sa dorm normal, ziua din cauza la asta ma doare capul, dar nu stiu ce sa fac sa pot dormi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Sa-ti faci niste conditii bune pentru somn, sa ai o perna si o saltea confortabila, sa nu fie mai cald de 19 grade, ideal e intre 16-19.
Sa nu consumi cafea, energizante sau orice contine mult zahar inainte sa te culci si in timpul zilei sa-ti consumi energia prin activitati fizice sau sport.

Daca ai un motiv pentru care te trezesti, de exemplu daca ai cosmaruri ar trebui sa renunti la filme horror (daca te uiti) sau daca nu, ar fi bine sa mergi la un psiholog sau sa inveti cum sa-ti controlezi visele, exista asa-numitele "lucid dreams" care sunt o tehnica foarte buna pentru a scapa de cosmaruri. Daca exista alt motiv pentru care te trezesti, scapa de "motiv".

| Donsavas a răspuns (pentru CuriousStuff):

Tu ai incercat acea tehnica? Reusesti sa-ti controlezi visele? Nu sunt multi terapeuti care sa faca asemenea terapii.

Stai mai mult la lumina solara si incearca sa privesti lumina naturala cat mai des(nu trebuie sa te uiti direct la Soare).
Fa sport, mananca inainte cu 2-3 ore inainte sa adormi si mergi la baie.
Daca doresti sa incerci niste somnifere, du-te la plafar si ia niste suplimente pe baza de melatonina. Administreaza-ti tratamentul asta cu o ora inainte sa adormi! Sanatate!

| CuriousStuff a răspuns (pentru Donsavas):

Nu mi se pare foarte greu de obtinut, nu am incercat insa sunt convins ca as reusi cu putin exercitiu. Pentru mine e mai dificil sa-mi amintesc ce visez, daca as tine minte as incerca si lucid dreaming.

Scrie pe un carnetel tot ce-ti amintesti in acel moment din vis(mediteaza inainte vreo 5 minute fara sa te deplasezi sau misti prea mult apoi ia carnetelul si incepe si scrie tot ce ai in minte despre asta). In timp, le vei retine pana la sfarsitul zilei/saptamanii respective chiar pe fiecare in parte. Apoi, le vei uita si daca nu le treci pe carnetel, vei pierde informatiile astea care iti prezinta subconstientul si toata 'nebuneala'' pe care o traiesti in timpul somnului. Sanatate!

| Betty12345678 a răspuns:

Poate iti e sete de aia te trezesti.