| pyma a întrebat:

Am o prietenă care timp de un an de zile a folosit anticoncepţionale Diane. Acum aproximativ 5 luni a întrerupt utilizarea lor şi de atunci nu a mai avut menstruaţie. Întrebarea mea este: este normală această dereglare? Ştiu că este normal să îţi întârzie, dar chiar atâtea luni? Precizez că ea nu a fost la medicul ginecolog înainte de a întrerupe anticoncepţionalele şi nici nu a luat alte medicamente de atunci. Este plecată din ţară momentan şi nu ştie când va avea posibilitatea de a merge la doctor. Mulţumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu este normal, ba chiar este foarte grav. Trebuie sa ajunga urgent la ginecolog, indiferent de dificultati si costuri. Dupa intreruperea contraceptivelor (care se face numai sub supraveghere medicala), menstra ar trebui sa vina normal, sau cel mult cu dereglari mici, de 3-5 zile.

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu trebuia să întârzie atât de mult.
Să consume ceai de crețișoară, este un stimulent hormonal natural până ajunge la medic. Rău nu-i face acest ceai.
Sănătate.
Pa, pa.

| pyma explică:

Mda, am uitat să precizez că nu a mai avut relaţii sexuale din momentul în care a renunţat la anticoncepţionale (iubitul ei a rămas în ţară). Cât despre o posibilă sarcină, chiar nu ştiu ce să spun, ea nu a remarcat nicio schimbare şi cât timp a fost activă d. p. d. v. sexual a folosit anticoncepţionale deci...

| mariusrap a răspuns:

Sasi faca un test d sarcina, si sa vada ce iese bobo sau nobobo si sa mearga si la un ginecolog ca nu strica chiar dinkolo unde ii

| NicoleTheEnd a răspuns:

Poi...cred ca e insarcinata. Nu glumesc.

| zuzu_7632 a răspuns:

Sti.nu ai precizat daca a mai facut-o in alea 5 luniwinking. chiar daca nu a facut-o. din cate stiu poti ramane insarcinata daca nu mai iei anticonceptionale. odata ce ai inceput sa le ei.trebuie sa continui chiar daca nu mai faci sex.